Félelemország

2018. január 31. 12:37

Az ellenzéknek ezért – ha következetes akar maradni – hangosan meg is kellene dicsérnie a kormányt.

2018. január 31. 12:37
Szalay Zoltán
Új Szó

„Az ellenzék tulajdonképpen csapdahelyzetbe került. Kiderült ugyanis, hogy a kormány mégsem annyira kegyetlen, mint ahogy ezt az elmúlt években állította magáról, hiszen menedéket nyújtott 1300 rászorulónak. Az ellenzéknek ezért – ha következetes akar maradni – hangosan meg is kellene dicsérnie a kormányt, amellett persze, hogy elítélné azt a hazugsághadjáratot, amelyet szakadatlanul, az adófizetők pénzéből folytatott. Ez azonban – azaz hogy az ellenzék elismerje, a kormány ezúttal helyesen cselekedett – nyilvánvalóan csökkentené a botrány súlyát, így az ellenzék számára vállalhatatlan. Így aztán az ellenzék ismét következetlenné és még hiteltelenebbé válik. A Jobbik pedig, amely a demokratikus ellenzék vezetőjének pozíciójába kéredzkedett, máris visszatért korábbi önmagához, amikor a kormányt elsősorban a menekültek befogadása, és nem annak elleplezése miatt ostorozta. Vona Gábor szombati kampánynyitó beszédében kiemelte, ami jó, azt meg kell tartani az Orbán-érából, például »Magyarország megvédését« is. Azaz: már megint ugyanott vagyunk, a félelmet senki nem próbálja meg felszámolni, csak a maga oldalára állítani.

Pedig ki kell mondani: igenis, a magyar kormány dicséretet érdemel. Kellemes csalódás, hogy Orbánék mégsem annyira kegyetlenek tettekben, mint szavakban. Ezt már csak azért is jó tudni, mert Magyarország miniszterelnökét a következő években is Orbán Viktornak fogják hívni, ez a mostani lelepleződés nem fogja megbuktatni a Fideszt, hiszen a propagandagépezet tovább teszi a dolgát, s bár a kormány kommunikációja ezúttal kissé elbizonytalanodott, az átlagos választó ezt alig fogja észrevenni. Megtudtuk tehát, Orbánék képesek a helyes emberi cselekedetekre, csak képtelenek ezt bevallani. Ami tulajdonképpen érthető is, hiszen nagyon úgy néz ki, az ilyesmire egyszerűen nincs választói kereslet – a magyarországi politikai kommunikációban értelmezhetetlenné vált minden, ami nem a félelemkeltésről szól, mindkét oldalon. Így a fő kérdés igazából az lesz, a befogadott 1300 ember életét nem teszi-e tönkre a továbbiakban a tőlük való rettegésre felépített propagandamonstrum.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2018. január 31. 16:33
Ez a magyarul író szlovák libsibolsi is keveri a libsi-bolsi-náci szart... De az itthoni elvtársai valóban bocsánatot kérhetnének a Kormánytól és a Nemzettől, hangosan..
orion
2018. január 31. 14:25
Még egy hülye? Ebből is látszik, hogy nem az országhatár választ el.
Antigoné
2018. január 31. 13:54
Melyik országra gondol? Dániára vagy Németországra,ahol sok helyen a nők már nappal is csak kísérettel mernek utcára menni?
dakotasámán
2018. január 31. 12:57
"Megtudtuk tehát, Orbánék képesek a helyes emberi cselekedetekre, csak képtelenek ezt bevallani." orbitálisan nagy tévedés, zorbán, az olyat, mint emberi jó cselekedet hírből sem ismeri, mert egyébként nem náci propagandát folytatna többek között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!