Az alapító atyák tévedése

2017. december 22. 07:42

Súlyosan tévedtek az Európai Unió alapító atyái, akik előkészítették a közép- és kelet-európai országok EU-csatlakozását.

2017. december 22. 07:42
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Be kell látni, súlyosan tévedtek az Európai Unió alapító atyái. Elsősorban nem Konrad Adenauerre vagy Robert Schumanra gondolunk, akik még gazdasági egységgé akarták kovácsolni a kontinens egyes államait, hanem azokra – köztük Helmut Kohlra vagy Francois Mitterrandra –, akik előkészítették a közép- és kelet-európai országok csatlakozását. Abból indultak ki: politikai kultúra, gondolkodás szempontjából vagyunk olyan fejlettek, hogy a nagy értékközösség részei legyünk. (...)

Lengyelország sehol sem lenne az uniós pénz nélkül. Varsó ráadásul nem is fordulhat kelet felé, Oroszországot már csak történelmi okok miatt is mindennél nagyobb fenyegetésnek tartja. Viszont 2020 után is nagy szüksége lenne az EU-s pénze, ám értesülések szerint a következő hétéves költségvetési időszakban – hét uniós tagország javaslatára – a jogállamisághoz kötik majd a támogatásokat, annak teljesülését pedig a Velencei Bizottság állapítaná meg.

A Budapest-Varsó tengely most él és virul. De nem lehetnek kétségeink afelől, hogy EU jelenlegi irányítói hamarosan helyrehozzák az alapítók tévedését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smafu
2017. december 24. 17:59
Az embernek a bele kifordul az ilyen undorító szervilis pondróktól, mint ez a Rónay.
Peter8811
2017. december 22. 19:39
Bizony Rónaikám az alapitó atyák ÁVH-tokat kihagyták a számításból, meg azt is hogy ti még ma is azon az alacsony törzsi színvonalon vagytok, jó hogy már embert nem esztek 2010-óta.
Mich
2017. december 22. 18:14
A nyugati kapzsiságot és önzést csomagolják be (állítólagos) elvekbe. Ennyi.
antioxi
2017. december 22. 17:56
Több cikkbéli tévedésre hívom fel a figyelmet: 1) Mindig volt, van és lesz sok évszázados nemzeti tudati-, történelmi-, hagyománybeli-, stb. különbség Nyugat-, Észak,- Dél- és Közép-Európa országai között - ezért eleve halott törekvés egy föderális Európa létrehozása. Ezek nem "fejlődésbeli" különbségek. 2) A 2004-es tíz ország csatlakozása (big bang) kizárólag a Nyugat-európai multik érdeke volt, amibe belekényszerítettek bennünket. Kielégítendő a nyugatiak piaci terjeszkedését, olcsó és jól képzett munkaerő igényüket. 3) A "rebellis országok" nem ajándéjba kapnak pénzt a nyugati országoktól, hanem a megnyitott piacaink ellentételezésért amely pénzek nagyrészt vissza áramlanak (profitként) a nyugati multiknak. Ezt jó, ha mindenki (különösen a cikkírók) jól bevési mindenkorra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!