Kommentpokol tornácán a Mandiner

2017. augusztus 29. 19:35

Mintha egy feneketlen kútba nézne az ember: feltárul egy nullákból és egyesekből fonódó pokol, melynek mélyén egy megválthatatlan proli csürhe tudattalanjának démonai fenik késeiket mindenre, ami kicsit is emberi.

2017. augusztus 29. 19:35
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„A mandiner.hu szerkesztői tévedésből vagy virtusból kétszer is kirakták oldalukra a Magyar Nemzetben múlt héten megjelent publicisztikámat. Előbb az írásnak azt a részét emelték ki, ahol hitet teszek az elemi humánum és a nők jogegyenlősége mellett, másodszor a gender-szektával való konfliktusomra vonatkozó részletet ollóztak ki a szövegből, hogy a cikket azzal reprezentálják. Az írás a két esetben szóról szóra megegyezik, egyedül a kiemelt idézetek különböznek. A mandiner.hu közössége az első esetben diszlájkokkal sújtotta az írást, a másik esetben lájkokkal honorálta – ez pedig két jelenséget is megvilágít: 1. a média akár idézetek puszta kiválasztásával is képes manipulálni a felhasználók véleményét, akik a végsőkig kiszolgáltatottak a nyilvánosságot uraló, fülsiketítő hír- és klikkversenyben; 2. a magyar nyelvű web legszennyesebb trollketrecét lakó söpredék legfeljebb két mondat elolvasására hajlandó, mielőtt tetszését vagy elutasítását kinyilvánítja.

A mandiner.hu azért érdekes orgánum, mert szerzőinek és szerkesztőinek nagyobb része mérsékelt, középutas konzervatív – az én ízlésemnek ugyan túlzott mértékű a Reagen és a Thatcher iránti imádat, a piacpropaganda meg a két világháború közti világ idealizálása, de tagadhatatlan, hogy a mandiner.hu szerkesztőségének tagjai európai figurák. Épp ennyire nyilvánvaló ugyanakkor, hogy a kommentmezőkben a hazai internet segglyuka tárul fel: hordába verődő nyilas házmesterek, ideológiailag Szálasi és Csurka közt rekedt, nyugger-mentalitású, szélsőjobbos trollok tömegesen demózzák maguknak, hogy ők Adenauer, de Gaulle és Churchill szellemi örökösei. Olyan benyomást keltenek, mint azok a Slayer- és Metallica-pólós rocker-kinézetű csávók, akik a hatodik whiskey-kóla után máris önfeledten gajdolják, hogy »kék a szeme, arca csupa derű«.

Hasznos lelki gyakorlat időről időre végigolvasni a mandiner.hu cikkeinek címeit, valamint az azokhoz tartozó lájkok és diszlájkok arányait, s mintha egy feneketlen kútba nézne az ember: feltárul egy nullákból és egyesekből fonódó pokol, melynek mélyén egy megválthatatlan proli csürhe tudattalanjának démonai fenik késeiket mindenre, ami kicsit is emberi, s ami ezért számukra nem hozzáférhető.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2017. szeptember 02. 12:59
Ja, amúgy van még a fajtádból több is - mindjárt említhetném Gulyás Marcikát, csatlakozhat még Fegyőr, vagy Dopmen is!
Tatulus
2017. szeptember 02. 12:55
Puzsérka! Azért ne essünk túlzásba! Az emberitől te elég messze vagy, egy állandóan hőbörgő, feszültséget keltő, mindennel elégedetlen, kákán is csomót kereső, ráadásul nagyképű seggfej vagy, korlátolt tudással, kevés empátiával és igen nagy mellénnyel! Nem lennék a főnököd semmi pénzért! De a barátod sem!
repulok
2017. augusztus 30. 14:51
Robicsek, ez mellément! A proli, jelzős szerkezetben nálam például ül. Ráadásul baloldali vagyok, afféle kádári fajta. Csak a pontos megértés okán; a Mandiban az a jó, hogy itt a komcsik és nyilasok, együtt fenik élesre kommentjeikkel a köznyelv szablyáját. Ha eszes és megalapozott, akkor akár egy kormánypárti kommentért is tudok lelkesedni, ha mesüge baloldali butaságot ír, azon bosszankodom.
röviden
2017. augusztus 30. 13:35
Ez az ember egy vicc. Az igényessége csak másokra vonatkozik, fixa ideái csak neki lehetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!