Merkel-fordulatok

2017. augusztus 31. 06:10

Merkel is úgy érezte, kell egy picit rúgni a magyarokba, és ismét elmondta, humanitárius szükséghelyzetet kellett kezelnie, hiszen a magyarok megtévesztették a menekülteket.

2017. augusztus 31. 06:10
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Merkel népszerűségének nem tett jót a két évvel ezelőtti határnyitás, s politikai megfontolásból, szövetségeseinek nyomása, valamint az egyre kellemetlenebb valóság hatására időről időre kormánya bizonyos szigorításokat lebegtetett meg. Többször is fordulatot – na jó, óvatos fordulatot – kiáltott a sajtó, amikor Merkelből előjött a reálpolitikus, és a kitoloncolásokról meg hasonlókról kezdett beszélni. Odáig persze sose ment el, hogy belemenjen a bajorok által sürgetett felső határ meghúzásába, noha kellene, hogy az elemi józan ész mondassa vele: nincs olyan ország, amely korlátlan számú emberen tudna segíteni. Most azonban Merkel jól áll, egyértelműen lehagyta Schulzot, s ha nem történik valami egészen váratlan fordulat, megtarthatja a székét. 

Ennek megfelelően ráerősített kedvenc szólamára, miszerint jó döntés volt 2015 szeptemberében megnyitni a határt. Persze, legyünk igazságosak, valóban presztízskérdés lehet nem beismerni egy ekkora ordas hibát. Merkel újra megpróbálja kihasználni 2015-ös emberbaráti dicsőségét. Emlékezzünk, az azóta részben pont emiatt megbukott osztrák kancellár, Werner Faymann is felmászott mellé az Igazán Jó Emberek piedesztáljára, sőt, az azóta szintén megbukott Zoran Milanovic horvát kormányfő is erre pályázott, hiszen amikor Faymannal karöltve épp nem Magyarországba törölte bele a lábát, akkor Ferenc pápával helyezte magát egy ligába. Merkel is úgy érezte, kell egy picit rúgni a magyarokba, és ismét elmondta, humanitárius szükséghelyzetet kellett kezelnie, hiszen a magyarok megtévesztették a menekülteket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. augusztus 31. 21:46
Merkel soha nem beszél egyértelműen konkrét ügyekről . Nem keveri magát azzal sem ellentmondásba, amikor bedobja az állítása ellenkezőjét. Sikló módjára tud tekeregni, lavírozni, nem véletlenül, erre nevelte a "szervezet". Soha nem állította, hogy meg is teszi, amit mond. A megfelelő időpontban jön a "becsúszó szerelés", elegánsan , mosolyogva kijelenti, hogy "hiba volt". Nem azt mondja, hogy hibáztam, hanem teríti a "hibát". Nem véletlen az sem, hogy egyetlen ellenféllel "kell küzdenie", a nyilvánvalóan lejáratódott "Sulcúrral" Ügyes.
Bástyaelvtárs
2017. augusztus 31. 16:39
hejj Mariann, gyalázod merkelt mert megnyitotta a határokat - micsoda hiba volt mondod - és most még bánt is minket. Mindig a szegény magyart báncsák ezek a mocskok. Pedig de szép is lett volna ha merkel "nem hibázik" és nem nyitja meg a határokat és most itt vergődhetnénk 300ezer menekülttel. Ebbe belegondoltál már? És még csak vissza sem küldi őket Mo-ra azzal, h bocsesz, de itt léptek be először az unió területére. Ugyhogy inkább kurva mélyen lapítani kéne....
vérgőz
2017. augusztus 31. 10:51
"Most abban bízhatunk, hogy Merkel bölcsebb lesz, amikor újraválasztják. Mert újraválasztják..." Mitől lenne ugyanbiza? Hisz újraválasztják, ráadásul az egész politikai köre ugyanazt fogja tolni mint eddig. Na meg hát német kultúra már amúgy sem létezik, mint tudjuk... Szóval hiú ábránd ez az észheztérésesdi. Bármelyik nyugati politikus ha hirtelen megvilágosodna azzal kéne kezdje, hogy önmagát és az egész brancsot rács mögé rakja. Ennek mi az esélye?! Megsúgom: 0%
zolizolizoltan
2017. augusztus 31. 10:12
Elírtam egy szót, helyesen: A szelfizések hatására lehetetlen volt visszatartani a Keleti-pályaudvaron az illegálisan ott tartózkodó ARABOKAT, elindultak gyalog Németország felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!