A demokrácia lángja

2017. július 28. 16:16

Kaczynskiék eltökéltek a jogállamiság leépítésére, s az Európai Bizottság dörgedelmei sem tántorítják el őket.

2017. július 28. 16:16
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„A PiS vezetői azonban némi tanácstalanság után újra harci díszbe öltöztek, Beata Szydlo kormányfő lényegében lesöpörte az asztalról az elnök kifogásait, Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszter – Duda régi riválisa – pedig a »kommunista örökséggel« való leszámolás folyamatának lelassításával vádolta meg az elnököt. (...)

Hogy összességében történik-e pozitív változás a lengyel belpolitikában? Aligha. Kaczynskiék eltökéltek a jogállamiság leépítésére, s az Európai Bizottság dörgedelmei sem tántorítják el őket. De Varsó a tüntetésekkel, illetve az elnök fellépésével legalább megmutatta: ott még nem aludt ki a demokrácia lángja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. július 30. 21:59
Az Eu ugyanazt akarja náluk, amit nálunk elértek, visszajöhettek a szoci, libsi bírók!
Graf
2017. július 30. 17:05
Juj,te kis hamis másvallású. Ott is pontosan a magyarországi LMP, Momentum, Kétf@szú kutyapárthoz stb. hasonló " demokratikus" erők keverik a szart addig amíg habos nem lesz. Most a velejéig romlott igazságszolgáltatás - ami tele van a volt elvtársak meg azok pereputtyaival- megreformálása miatt az Európa Tanács segítségét kérve támadják a legitim lengyel kormányt. Rónai, kussolj ha valamiről nincs megfelelő információd.
catalina9
2017. július 29. 07:21
A „független” média a demokrácia spiritusza. Nagy lánggal ég és messzire világít, ha jól megfizetik.” Rónay elvtárs igyekszik világítani...
Mich
2017. július 29. 02:18
Ez a bolsi idióta ne dumáljon "demokráciáról", hanem diktatúráról - ahhoz értenek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!