A ruha (is) teszi az ellenforradalmárt?

2017. július 29. 14:32

Az egalitarizmus épeszű emberekhez méltatlan ostobasága az öltözködés területén is pusztító munkát végez.

2017. július 29. 14:32
Colonel
Ellenforradalmár

„Az egalitarizmus épeszű emberekhez méltatlan ostobasága, amely az embereket egyenlőnek szeretné látni az öltözködés területén is pusztító munkát végez. Nem nehéz belátni, hogy a különbségek kiegyenlítésével, elmosásával csak szegényebbé és szürkébbé válik  társadalom. Az uniszex divat a nemek összemosását szorgalmazza, az öltözködés terén dívó infantilis fiataloskodás a korosztályok közötti különbségeket iktatja ki. A bármikor bevethető »sportos lazaság« a hétköznap és az ünnepnap különbségét is semmivé teszi. Minden nap ünnep és egyik sem az. 

A forradalmi lelkület számára elviselhetetlen a választékosság és a különbségtétel. Mindent mindennel egyenlővé akar tenni, hogy a lélek sötét mélységeinek legalantasabb rejtett sóvárgásai büntetlenül tombolva törhessenek a felszínre. 

Ha az öltözködés révén kifejezésre jut a származás, státusz, a nem, a kor, a családi állapot, a személyiség, a hivatás és sok más dolog, akkor az emberek közötti viszonyok megszilárdulnak és hierarchikussá válnak. Az öltözködés terén tehát minden rendezettség és választékosság a forradalom ellen hat. A forradalmárok romantikus csapzottsága, üres érzékisége és elviselhetetlen, alpári igénytelensége mindenhol bomlaszt, amerre csak megfordulnak. 

Mielőtt bármit mondanánk ennek az elbizakodott hippi söpredéknek, a megjelenésünkkel kell egyértelművé tennünk, hogy mi más szabályok szerint játsszuk az élet nevű játékot, mint ők. Kihangsúlyozzuk a szép és a csúnya, a jó és rossz, az igaz és a hamis közötti különbséget. Nagyon jól tudjuk, hogy a szépség nem relatív. Az szép, ami szabályos. Az esztétikai ellenforradalom szükségességéről szóló bejegyzésünkben (ami ITT olvasható) már idéztük, de álljon itt újra Szókratész felfogása a szépségről: »minden ott jó és szép, ahol helyénvaló«. Ez az elv ellenáll a divatoknak és a forradalmárok mindenek viszonylagosságáról szóló üres locsogásának.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. augusztus 01. 03:35
"mi más szabályok szerint játsszuk az élet nevű játékot, mint ők. Kihangsúlyozzuk a szép és a csúnya, a jó és rossz, az igaz és a hamis közötti különbséget." https://www.youtube.com/watch?v=fymXkYii8Mk
Hóvirágcsempész
2017. július 31. 07:24
" Az öltözködéssel egyáltalán nem kell törődni " / Márai Sándor /
Akitlosz
2017. július 30. 18:35
Egyszerűen nem kell buzeránsnak lenni és akkor jóval kevésbé fog az öltözködés körül forogni a férfiember élete.
annamanna
2017. július 30. 16:27
Az öltözködési stílus leginkább a személyiségtípussal függ össze, nem a politikai pártállással (bár sokszor ez utóbbi is összefügg a személyiségtípussal, mert az valamilyen szinten befolyásolja a gondolkodást és az értékválasztást, akár a politikát tekintve is). Az alábbi képsorozat bemutatja, hogy milyen különbségek lehetnek bizonyos személyiségtípusok öltözködési stílusa között: http://lelektanitipusok.hu/stilusok.html Amilyen mértékben valaki a külsőségekre koncentrál, annyira kevéssé elmélyült, tehát valamilyen szempontból felszínes; kóros esetben akár nárcisztikus is lehet. Tehát a feltűnő jólfésültség, elegancia sajnos nem épp pozitív jellemvonás, na persze a durva lepusztultság sem az. Ami nagyjából belefér a normába, annak meg nem kell túl nagy feneket keríteni. Például nyilvánvaló, hogy Melania Trump feltűnően elegáns és jólöltözött, és ugyanilyen biztos az is, hogy ezen túl nem sokat lehet elmondani róla. Ha valahol megjelenik, bemutatja a legújabb toalettjét, és ennyi. Merkel nem elegáns, nem is tudna az lenne az alakja miatt; viszont nála mindig érdekes, hogy mit mond. Senkit sem az érdekel, milyen a sminkje vagy a cipője vagy a frizurája. Schobert Norbitól emlékszem a "jólápolt" kulcsszóra, miközben képes volt a fb-ra tolni azt, hogy a cukor és a kokain vegyjele mennyire hasonlít egymásra. Az uniszex helyett szerintem sokkal felkapottabb túlzás a műcicik, tetkók, piercingek, hosszú és hegyes műkörmök, vastag sminkek világa, egészen Medveczky Ilona függönyruhájáig vagy más irányban eddig: https://www.youtube.com/watch?v=ksFIJtceLL8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!