Ne essünk már hasra a leszbikus szerb miniszterelnöktől

2017. június 21. 14:20

A kinevezett szerb miniszterelnök leszbikussága ugyanis eltakarja a tényt, hogy egy olyan párt politikáját fogja képviselni, amely a délszláv háborúk szélsőséges erőiből, az emberiség elleni bűnökkel megvádolt Vojislav Seselj pártjából nőtte ki magát.

2017. június 21. 14:20
Pap Szilárd István
Kettős Mérce

„Az egyik, talán legkézenfekvőbb veszély, hogy elveszítjük a tisztánlátásunkat. A kinevezett szerb miniszterelnök leszbikussága ugyanis eltakarja a tényt, hogy egy olyan párt politikáját fogja képviselni, amely a délszláv háborúk szélsőséges erőiből, az emberiség elleni bűnökkel megvádolt Vojislav Seselj pártjából nőtte ki magát, és amelynek antidemokratikus lépései, a nemrégiben lezajlott elnökválasztáson tanúsított jogsértő magatartása ellen tízezrek tüntettek Szerbia utcáin.

(...)

A Kettős Mérce vállalt célja, hogy elősegítse egy olyan Magyarország kialakulását, ahol nem pusztán férfiak ülnek a kormányban, ahol nem jelent hátrányt, ha valaki cigánynak született, nem kell attól tartania, hogy kitagadja a családja, mert meleg, a hajléktalanságot nem büntetéssel »kezelik«, a fogyatékos gyerekek tanulását pedig nem elnehezítik, hanem elősegítik. Csakhogy ezek elérése nem magától értetődő, nem a megrengethetetlen progresszív jövő, és nem egy-egy külföldi szimbolikus lépés által teljesedik be.

(...)

Ha a magyar társadalmat azzal próbáljuk meggyőzni, hogy lám-lám, a kevésbé »elmaradott« helyeken (vagy épp ellenkezőleg, már a nálunk »elmaradottabb« helyeken is) így csinálják, ahelyett, hogy éjt nappallá téve érvelnénk, megvívnánk a helyi politikai csatákat, bebizonyítanánk, hogy miért jobb mindenkinek, ha egy egyenlőbb és igazságosabb országban él, akkor bezárhatjuk a boltot. Annál is inkább, mert a bezzegországozás jogos ellenérzéseket szül sokakban, pont azért, mert érzékelik a nagy szimbolikus gesztusok és a mögöttük meghúzódó hétköznapi gyakorlatok közötti ellentmondást, kiszimatolják a képmutatást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2017. június 22. 07:38
A Kettős Mérce vállalt célja, hogy elősegítse egy olyan Magyarország kialakulását Ime kristálytisztán leírva hogy már nem is titkoltan a sajtó immár teljesen át kívánja venni a polititkacsinálást a politikusoktól. Ennek eddig ilyen nyílt megvallását még nem olvastam.
Mich
2017. június 22. 00:06
Tehát a homoszexuális csak akkor jó, ha libsibolsi...?!
Peter8811
2017. június 21. 22:12
És ha buzi lenne?
Héja
2017. június 21. 19:56
Papp Szilárdot és a szerb leszbit egyaránt hasra ejteném.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!