Szélsőségesen korrupt állapotok

2017. január 27. 14:58

Szlovákia a V4-ek közül csak Magyarországot tudta megelőzni (bár az anyaországi illiberális demokratákat ez nyilván különösebben nem aggasztja).

2017. január 27. 14:58
Czajlik Katalin
Új Szó

„Szlovákia helyezése a Transparency International éves korrupciólistáján nem lephetett meg senkit, aki egy kicsit is figyeli a hazai történéseket. Maximum az lehet meglepő, hogy az ország nem zuhant még lejjebb. Hasonlóképpen nem meglepő Robert Fico reakciója a jelentésre, azt emelte ki, hogy a Radičová-kormányhoz képest fejlődött az ország. Nem meglepő, de annál felháborítóbb.

Ha tízévnyi kormányzás után – amelyet két évre szakított meg a Radičová-kormány – valaki képes az elődjére hivatkozni, nagy bajban lehet. Márpedig tudjuk, hogy a korrupcióellenes harc terén (sic!) Fico nagy bajban van. Igen, van egy példaértékű offshore-törvényünk, s papíron az úgynevezett whistle-blowereket (a korrupciót bejelentő polgárokat) is védi a törvény. Mindnyájan látjuk azonban, mi a gyakorlat.

Amikor a múlt év végén Zuzana Hlávková rámutatott a külügy fura praktikáira, nemhogy védelmet nem kapott a kormány részéről, hanem egyenesen támadások érték, ahogyan az ügyről beszámoló médiákat is. S mi sem mutatja jobban az állam valódi szándékait a korrupcióellenes harc terén, mint a Bašternák-ügyben hozott újabb és újabb hatósági döntések, például arról, hogy nem kell kivizsgálni a Kaliňák és Bašternák közti különös üzleti tranzakciót.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. január 28. 13:33
Érdekes dolog ez. Azok az országok, amelyek az EU (pontosabban a világ ballib oligarcháinak) ajánlásaival szemben indulnak el (pláne, ha sikereket is elérnek), mind-mind a korrupció melegágyává válnak. Nem lehet, hogy ez a "tendencia" egészen mást jelent? Szerinetm igen.
balbako_
2017. január 28. 08:55
Ezeket a listákat Soros alkalmazottjai állítják össze és a főnök ellenjegyzi. (A választás megnyerése után, már Trump Amerikája is korrupt, de csak az után!)
hartnesz
2017. január 28. 08:48
Az amerikai titkosszolgálat Ficót is megbuktatta korrupció miatt. Aztán ott is hatalomba segítették a liberálisokat. Miután a liberálisok ott is elkezdték tönkre tenni az országot 2 év alatt visszasírták a mocskos szemét Ficót, aki lehet hogy lop de legalább viszi előre az országot
zakar zoltán béla
2017. január 27. 21:41
Sajnállak! Vezekelj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!