Tendencia

2016. december 05. 10:41

Teljesen mindegy, hogy ki Ausztria államfője. A legtöbb európai állam politikai berendezkedéséhez hasonlóan a köztársasági elnöki hivatal Ausztriában sem tartozik a legfontosabb intézmények közé.

2016. december 05. 10:41
Kottász Zoltán
Magyar Idők

A vasárnapi osztrák elnökválasztásnak nem az eredménye volt a fontos. Az osztrák elnökválasztás az Európában és a nyugati világban megmutatkozó tendencia miatt érdekes. Néhány évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból, Donald Trumpot az Egyesült Államok elnökévé választják, Marine Le Pen a hatalom közelébe kerül, egy migránsellenes párt válik a harmadik legnagyobb erővé Németországban, s az eurózóna, a schengeni rendszer, illetve az EU szétesése sem elképzelhetetlen.

A világ drasztikus változásokon megy keresztül. A nyugati civilizáció vezetői azonban továbbra is úgy tesznek, mintha semmi se történt volna. Alexander Van der Bellen hamarosan beköltözik a Hofburgba, s minden bizonnyal nagyon udvarias lesz, EU-konform és politikailag korrekt. Alexander Van der Bellen nevét többé nem fogjuk hallani. Az EU-, migráns-, rendszer- és globalizációellenes jelszavakat annál inkább.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. december 05. 18:27
Ha teljesen mindegy, hogy ki az államfő, akkor mégis miért tiltják meg Magyarországon, hogy a nép válassza?
Mich
2016. december 05. 13:49
"Teljesen mindegy, hogy ki Ausztria államfője." Így igaz. Egy újabb pofont megérdemeltek volna, de azért jó, hogy nem egy "náci" lett az államfő - nem lett volna jó hatása... Mint ahogy Magyarországon se legyen soha egy náci se államfő, se miniszterelnök - még ha a libsibolsik támogatják is...
Ëmëhntëhtt-Ré
2016. december 05. 11:25
Ha nincs jelentősége, akkor miért vinnyog itt a sok illiberált?
Antigoné
2016. december 05. 10:48
Az öregúr szépen blesimul a nyugat-európai mainstreambe,bólogatójános lesz. Lepjen meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!