Mindenki taktikázik

2016. december 15. 21:18

Előfordulhat, hogy PSD rekordot döntött: nem biztos, hogy volt már korábban is olyan, választásokon győztes párt, amely diadalát követően ilyen gyorsan ismerte be, hogy átverte a választókat.

2016. december 15. 21:18
Balog Levente
Krónika

„Előfordulhat, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) rekordot döntött: nem biztos, hogy volt már korábban is olyan, választásokon győztes párt, amely diadalát követően ilyen gyorsan, és ilyen ostoba módon ismerte be, hogy a kampány során szemérmetlenül átverte a választókat.

Miközben a párt a kampány során béremelést ígért, parlamenti többségét kihasználva pedig 102 adó és illeték eltörlését is keresztülverte a törvényhozáson – természetesen annak megjelölése nélkül, honnan pótolhatja a költségvetés a kieső összegeket –, Liviu Dragnea pártelnök urnazárás után másfél nappal azért kuncsorgott Dacian Cioloş leköszönő miniszterelnöknél, hogy a kormány halassza el a január elsejétől esedékes adócsökkentéseket. Amire Cioloş természetesen nem hajlandó.

Egyrészt azért, mert ha a PSD durván populista kampányt folytatott, amely során mindenféle fedezetlen ígéreteket tett, akkor most igya is meg a levét. Másrészt viszont – és ez a fontosabb – azért, mert a cégek, vállalkozások – és persze minden állampolgár - számára kiszámítható fiskális környezet szükséges, egy viszonylag normálisan működő országban pedig nem lehet megtenni, hogy a jövő évi forgalmukat már a csökkentett adók figyelembe vételével kiszámoló cégeknek egyszer csak azt mondják: mégsem csökkentünk. Vagy ha mégis, akkor ennek az ódiumát vállalja a következő, PSD irányította kormány, és magyarázza el Dragnea, illetve a szociáldemokrata illetékesek a polgároknak, miért csapták be őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2016. december 15. 22:53
Hagyni kéne őket kormányt alakítani!
avmanster
2016. december 15. 22:22
"országban pedig nem lehet megtenni, hogy a jövő évi forgalmukat már a csökkentett adók figyelembe vételével kiszámoló cégeknek egyszer csak azt mondják: mégsem csökkentünk" Romániában?! miért ne tennék? a magyaroknak is megígérték a kisebbségi jogokat, nyelvhasználatot, stb. és 100 éve tojnak a románok az ígéreteikre. ehhez képest cégeket holsmi adó-igéretekkel átejteni semmiség.
Szőrpenész
2016. december 15. 21:46
2006. Magyarország. De vsn, aki jöjjönnégy év múlva?
DrFisham
2016. december 15. 21:34
Románia is ugyanabban a mocsárban fetreng, mint mi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!