A stabilitás jegyében

2016. november 29. 16:51

Orbán nem fogja verni az asztalt a kisebbségi jogok miatt, még csak eszébe sem jut az állampolgárság, az államnyelvtörvény vagy Malina Hedvig ügyében türelmetlenkedni, amíg saját hatalmi érdekeinek megfelel a Smerrel való összefogás.

2016. november 29. 16:51
Szalay Zoltán
Új Szó

„Az aktuális helyzetet semmi nem illusztrálja jobban a nemrégi DAC-stadionavatón készült fényképnél. A díszpáholyban nemcsak az MKP és a Híd vezetése tisztelte meg jelenlétével a klubtulajdonos Világi Oszkárt, hanem Orbán Viktor magyar kormányfő mellett a Smer gazdasági holdudvara is. Vladimír Poórnak és Ivan Kmotríknak nyilván semmi kifogása az ellen, hogy a magyar politikusok mellett mutatkozzanak.

Mindketten hálásak lehetnek a Hídnak, hiszen az Robert Fico hatalmon maradását lehetővé téve az ő további sikeres boldogulásukat is szavatolta. Kmotríknak például így biztosan felépül a saját stadionja a mi pénzünkből, egy pillanatig sem kell aggódnia.

Orbán és a hidasok ugyan még nem borultak látványosan egymás keblére, a magyar kormány azonban szintén hálás lehet a Hídnak, hogy segített hatalmon tartani egyik legfontosabb térségbeli szövetségesüket. Orbán Viktor nem fogja verni az asztalt a kisebbségi jogok miatt, még csak eszébe sem jut az állampolgárság, az államnyelvtörvény vagy Malina Hedvig ügyében türelmetlenkedni, amíg saját hatalmi érdekeinek megfelel a Smerrel való összefogás. Ezt illusztrálta, amikor az érvénytelen kvótanépszavazást követően Orbán mindjárt Ficóhoz sietett beszámolni a migránsellenes küzdelemben szerzett új tapasztalatairól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. november 30. 07:32
Szlovakiaval es Romaniaval - meg ugy altalaban az europai orszagokkal (kiveve a ruszkikat) - kurvaszar a kulpolitikank. De nezzuk meg: egy Dobrogi meg egy Focista iranyitja a diplomaciat. Banankoztarsasagokkal, diktatorokkal bratyizunk.
Strassnoff Ignác
2016. november 29. 23:03
Orbánt addig érdeklik a határon túli magyarok, míg haszna van belőlük. Amúgy az itthoniak is... Malina Hedvig ügyét nem kéne feszegetni. Láttam a hölgy pár interjúját. Nos vagy sikerült a támadóinak hülyére verni, vagy eleve az volt. Egy normális gondolata sincs. Persze a hatósággal is volt gond, be is ismerték, hogy faszfejek voltak. Mindenesetre a kuncsaft nem egyszerű probléma.... Szerintem nagy mellénnyel menedékjogot adni neki nem biztos, hogy jó ötlet volt. Eleve baromság két uniós állam közt. Ideköltözik és pont. De persze kellett a cirkusz....
apagyi
2016. november 29. 21:20
Így van apukám,már orbán is ellenetek van...biztosan a DK vagy MSZP az jobban tetszene nektek...
madarasi.abel
2016. november 29. 20:54
látom, a fidesznyikek levették a kezük a külhoniakról. A románokkal kuss, a tótkkal pacsi, rohadjon meg minden határon túli, ahogy akar. szép, döge és a többi alja, szép...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!