Lehullt a lepel

2016. szeptember 15. 18:24

Bukarest stratégiai partnere, a washingtoni kormány félreérthetetlen szemléltető eszközt kapott arról, miszerint ebben az országban amit szabad a románnak, azt nem szabad a magyarnak is.

2016. szeptember 15. 18:24
Rostás Szabolcs
Krónika

„Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna – tartja a mondás. A székely zászlóval »pózoló« amerikai nagykövetre zúduló szitokáradatot tapasztalva mégis azt kell mondanunk, jól tették a román politikusok, internetes hozzászólók, továbbá a bukaresti külügyminisztérium illetékesei, hogy nem hagyták szó nélkül Hans Klemm sepsiszentgyörgyi gesztusát.

(…)

Ezúttal azonban a világ első számú hatalmának, az emberi jogok élharcosának számító Egyesült Államok romániai »helytartója« közvetlenül, testközelből megtapasztalhatta, hogy nem beszéltek félre az erdélyi, székelyföldi politikusok, amikor a magyarok gondjait-bajait sorjázták. Az amerikai nagykövet visszaigazolást kapott arról, hogy a román hatóságok igenis kettős mércét alkalmaznak a helyi szimbólumok használata terén.

A román külügyminisztérium reakciójának hála Bukarest stratégiai partnere, a washingtoni kormány félreérthetetlen szemléltető eszközt kapott arról, miszerint ebben az országban amit szabad a románnak, azt nem szabad a magyarnak is. Csak gratulálni lehet a külügyi tárcának azért, hogy megerősíti az amerikai külügyminisztérium Romániáról szóló legfrissebb emberi jogi jelentésében a székely zászló és egyéb székelyföldi szimbólumok kriminalizálásáról tett megállapításokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2016. szeptember 15. 20:47
Naivitás azt hinni, hogy az usánkát érdekli bármi is a deveselui támaszponton kívül. Széles ívben tojnak a székelyektől kezdve bármire, ami nem a katonai érdekeket érint.
Csigorin
2016. szeptember 15. 20:05
Tudjak anelkul is csak leszarjak. Az ironia az egeszben hogy meg Sztalin alatt volt a legjobb, akkor volt valamennyi autonomia, utana jott Csau es azota szar...
krakken96
2016. szeptember 15. 19:18
ahogy mondtam, mint a nácik csak sokkal kevesebb intelligencia és szerencsékre korlátozott a mozgásterük.
Ellensúly
2016. szeptember 15. 18:45
Jó lenne, ha nem csak a magyarok tudnának arról a kisebbségelnyomásról, aminek a román megszállás alatt élő magyarok ki vannak téve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!