A nagy átverés

2016. június 03. 07:29

Tanulságos lenne tisztán látni, milyen felelősséget visel a magyar kormány abban, hogy a határon és a Keletinél kialakulhatott az a „humanitárius vészhelyzet”, amit aztán a világ televíziói meggyőzően közvetíthettek.

2016. június 03. 07:29
Friss Róbert
Népszava

A Bild megbízható tájékozottságát Lázár méltatlan gúnnyal kommentálta, csak az a kérdés, mit fog tenni a kancelláriaminiszter, ha a német lap további bizonyítékokkal áll elő. Ha tényleg igaz, amit állít: a magyar kormányfő »kész helyzetet teremtett«, hogy elérje a »nagy fordulópontot«, amikor a német kormány már nem védekezett a menekültek feletti kontrollvesztés ellen. Így érkezett el Merkel a szeptember 5-re virradó éjjelhez, és a határnyitáshoz. A »németek problémájához«. Bármit mond Lázár, az mégsem lehet teljesen alaptalan, amit a lap állít: a magyar kormányfő mind Werner Faymann akkori osztrák kancellárt, mind a német kormányt egyszerűen félrevezette a magyarországi helyzetről. (...)

Tanulságos lenne tisztán látni, milyen felelősséget visel a magyar kormány abban, hogy a határon és a Keletinél kialakulhatott az a »humanitárius vészhelyzet«, amit aztán a világ televíziói meggyőzően közvetíthettek.

Eddig sem volt, most sincs kétségünk: Orbán átverte a világot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. július 20. 11:05
Semmilyen sikálókefével nem lehet Merkelt kimosni, mert ő hívta be a migránsokat. Egyszerű kronológia, mi történt előbb! A másik: lehet, hogy ez a hülye Friss nem tudta kik és hányan vannak a Keletinél és hányan csámborognak az országban, de ha a német elhárítás és a kormány nem tudta akkor azonnal mondjanak le! Ezek után mondhatott volna az Orbán bármilyen számot nekik bizton tudniuk kellett a valót. Egyébként az M1 tévé percenként mutatta a Keletit, az M1 autópályát tehát a Bild "megbízhatóan hülye" újságírói találkoznak hasonló képességű Népszava skriblerekkel és szokás szerint az olvasók pofájába hazudnak. (Amit egyébként meg is érdemelnek!)
Peter8811
2016. július 14. 16:18
Robi bácsi te maga vagy a humanitárius észhelyzet
2016. július 12. 19:29
Fiss Róbert! "Érvelései" meglehetősen fáradtak.
Dénia
2016. július 05. 20:31
Sőt, arról beszélnek, hogy a tavaly beérkezett egymillió emberből jó, ha tíz százalék munkára fogható. Mármint munkára fogható lesz, ha állami költségen nyelvet tanul, meg valami szakmai kiképzést kap. Tehát ha egymillió fő munkaerőtöbbletre van középtávon szükségük, akkor tízmillió embert kell behozniuk. Plusz a másik ötmillió még a család! Mert ehhez az egymillióhoz, aki tavaly bejött, még hozni akarják a félmilliót, aki a család. Akkor ezek szerint egymillió munkavállalóhoz tizenötmillió embert kell beengedniük.... Az a baj, hogy a vállalatokat nem érdeklik a társadalmi költségek és károk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!