Túl 1541-en

2016. május 12. 18:39

A korlátozások éppen a Nyugat-ellenes, demokráciaellenes és nacionalista érveket erősítik. Végső soron mindenféle szélsőséget.

2016. május 12. 18:39
Miklós Gábor
Népszabadság

„Jöhetnek-e tömegével turistának, családlátogatónak álcázott török gazdasági migránsok? Eddig is jöttek. És vagy kaptak munkavállalási engedélyt, vagy eltűntek a szürke zónában, vagy hazamentek, mert otthon jobban kerestek. A török korrupciós hálózatok esetleg a Schengen-zónába való beutazásra jogosító biometrikus útlevélhez juttathatnak nem törököket – szól egy másik érv. Akkor viszont mit tesznek azon országokkal, ahol most is gyanús rokoni, üzleti, politikai kapcsolatok révén telepednek le bizonytalan eredetű vagyonos személyek? Mi lesz a londoni, bécsi stb. orosz, ukrán, kazah oligarchákkal, arab sejkekkel, a nálunk kötvényt vásárolva letelepedő ázsiaiakkal?

A szabad utazás lehetőségének tapasztalata erősíti a civil társadalmat, a polgári erényeket. Törökország polgárainak tekintélyes része nyugatinak tartja magát, világi elveket követ, a legkevésbé sem fanatikus. Világot akarnak látni, és nem fogják magukat turistának álcázva elfoglalni a budai Várat, mint elődeik 1541-ben tették. A korlátozások éppen a Nyugat-ellenes, demokráciaellenes és nacionalista érveket erősítik. Végső soron mindenféle szélsőséget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2016. május 13. 07:06
"ez hülye"
hátakkor
2016. május 12. 21:50
Miklós Gábor, a szerencsétlen..
néhai Ch.Pilot
2016. május 12. 21:30
"... nem fogják magukat turistának álcázva elfoglalni a budai Várat, mint elődeik 1541-ben tették." Aha. Akkor se hitte ezt róluk senki, aztán egyszer csak elfoglalták. A muszlim mindig hazudik a nem muszlimnak. Ez az egyes számú alapszabály. Mármint az övék! Miklós Gábor csak hozza a szokásos magyargyűlöletet. Remélem, előbb-utóbb muszlimkézre kerül.
ptrfarkas43
2016. május 12. 20:05
MG állításának tükörképe is igaz, azaz az EU-n belül pedig a török erősíti a szélsőséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!