A gyengeelméjűség kötelezővé tétele

2016. május 19. 11:57

Az Európai Uniót épp a korszerű konzervatívok tűztek először a zászlajukra.

2016. május 19. 11:57
Megyeri Dávid
Magyar Idők

„Ha valaki hallgatja a baloldalinak, illetve liberálisnak nevezett politikusok kioktató hangnemű, a polgári-konzervatív kormányokat legorombító s egyben az európaiság mellett harcos hitet tévő nyilatkozatait, az a benyomása támadhat, hogy az Európai Unió a liberalizmus szülötte. Ki vonhatná kétségbe, főként az Európa-nap hatvanhatodik születésnapját pár napja magunk mögött hagyva, hogy az alapító atyák egytől egyig liberális államférfiak voltak?

Talán elegendő, ha Robert Schuman, Konrad Adenauer vagy Alcide de Gasperi nevét emlegetjük hálatelt szívvel. S ha még Charles de Gaulle tábornokot is hozzávesszük, aki államfővé választása után, az ötvenes évek végétől vált az egyesült Európa egyik fő szószólójává, teljessé válhat az a virtuális körkép, amely a balliberális eszmeiség dicsőségét, magasabbrendűségét demonstrálja. Hogy ebben a eszmefuttatásban mintha lenne egy apró bibi?

Hát igen, nevezett urak egytől egyig konzervatív, kereszténydemokrata, jobbközép politikusok voltak. Mindezek után adódik a kérdés: mire föl tetszelegnek a mai baloldali botcsinálta uniós földrészatyák olyan mezben, mintha ők találták volna ki annak idején az európaiságot? Mintha az lenne a missziójuk, hogy a jobboldaliaktól megóvják Európát. Azt az Európai Uniót, melyet éppen a korszerű konzervatívok tűztek először a zászlajukra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. május 20. 08:17
A magyar időknél felvételi követelmény a gyengeelméjűség...
Pinter68
2016. május 19. 14:09
"Az Európai Uniót épp a korszerű konzervatívok tűztek először a zászlajukra." És jelenleg éppen az elavult konzervatívok ütik a szögeket a koporsójába. Orbánnal az élükön.
Orvosok és mérnökök
2016. május 19. 13:15
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1_rNT3k2ZXB-f9z-2nSFMIBQKXCs
22-es csapdája
2016. május 19. 12:57
Az van, hogy a '68-as hőzöngő, nagyhangú, semmit fel nem építő ostobák vették át az EU vezetését. Ehhez kegyetlen jól értenek. Egy működő, ésszerű rendszert lenyúlni - aztán elcseszni. 1. Kipécézik a minden rendszerben megtalálható 8-10%-nyi hibát, úgy tálalják, mintha ez lenne a rendszer lényege. A rendszer előnyeiről, az előző állapothoz képest megjelenő eredményekről - és a pozitívumokról úgy általában - hallgatnak. 2. Nagy hangon kritizálnak, az ellenfelet rosszándékúnak, alkalmatlannak, bélyegezik. Általában egy olyan szigorú, mércét alkalmaznak, olyan ideáltípust vesznek alapul, mely egy pillanatig sem állt természetesen fenn sehol - és amelynek persze a kritizált rendszer sem felel meg. 3. Hazudnak, csúsztatnak tagadnak annak érdekében, hogy a közepes vagy az alatti intelligenciájú tömegek - akár saját érdekeikkel szemben is - a rendszert maguk számára rossznak tapasztalják. 4. Az így felkorbácsolt indulatokat meglovagolva helyet követelnek a rendszer vezetésében, vagy kívülről nyomás alá helyezik, hogy változtasson a működésén a kívánalmaik szerint. 5. A következményekkel nem foglalkoznak, hatástanulmányokat nem végeznek arra, mi lesz, ha az eredetileg megtervezett rendszerben bevezetik a általuk kívánt módosításokat. 6. Felelősséget a következményekért soha nem vállalnak, azt mindig a rendszer hibájának és nem a rákényszerített módosítások eredményének tekintik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!