Juncker az FPÖ-t segíti

2016. május 20. 20:04

Juncker FPÖ-t bíráló kijelentései könnyen ahhoz vezethetnek, hogy a szabadságpárti jelöltből osztrák államfő lesz.

2016. május 20. 20:04
Berthold Kohler
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Ha komolyra fordul a dolog, mondta egyszer Jean-Claude Juncker, akkor bizony hazudni kell. Ezúttal viszont nem akar hazudni, holott komolyan vehetőnek tartja annak esélyét, hogy egy szabadságpárti politikus lesz az osztrák államfő. Juncker érvelése szerint a jobboldali populistákkal sem vitázni, sem beszélni nem lehet. Nem kedveli őket.

De vajon miért segít be ezen mondataival az Európai Bizottság elnöke az FPÖ jelöltjének? Teljes tudatában annak, hogy az osztrákok egyáltalán nem hallják szívesen, ha egy magas rangú európai politikus mondja meg nekik, kire ne szavazzanak? Juncker tanácsai a német szociáldemokraták köreiből érkező kijelentésekkel együtt hozzá fognak járulni ahhoz, hogy mobilizálódjanak azok a választók, akik szkeptikusan vagy épp ellenségesen állnak hozzá az EU-hoz.

És mit tesz majd akkor Juncker és az EU, ha Hofer az ilyen beavatkozási kísérletek ellenére vagy épp pont ezek miatt végül köztársasági elnök lesz? Megismétli a másfél évtizede elkövetett hibákat, amikor Ausztria már egyszer nem volt hajlandó meghajolni az aggódó demokraták akarata előtt?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. május 21. 14:05
Magyarul Junckert Ausztriában is utálják, mint a kukoricagölödint és akit ő nem szeret azt megválasztják. Jelzem ez gyakorlatilag minden EU országra igaz.
zolizolizoltan
2016. május 21. 09:34
Féljetek csak a néptől, az egyetlen, aki megállíthatja az EU ámokfutásait: TTIP, bevándorlás kezelése.
Dénia
2016. május 21. 07:49
Az egy dolog, hogy az eu ilyen-olyan eszközökkel, pl milliós eus megbízásokkal beavatkozik egy ország belpolitikai életébe, meg drukkol titokban egyes politikai erőknek, vagy éppen ellene. De az, hogy az eu elnöke nyiltan foglaljon egy demokratikus politika erővel szemben egy választási kampány alatt, ez micsoda? Vagy ez most már tök természetes ilyen szinten beavatkozni országok belpolitikai életébe?
Karbantartó9
2016. május 20. 21:50
Megválasztása esetén kerülni kell a wien-graz-i autópályát. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!