Reformkufárok

2016. március 22. 07:24

A reform ugyanis a magyar történelmi tudatban szép és jelentős változás, amely szándéka szerint valamennyi társadalmi rétegnek kedvez.

2016. március 22. 07:24
Miklós Gábor
Népszabadság

Az az 1988–1990-es évek forrongása, végül rendszerváltása volt. Ez immár a világpolitikai változásokkal összhangban, azok védelmében valósulhatott meg. Sorra alakultak a reformkörök, minden városban voltak reformot követelő közösségek. Szerkesztőként sokszor kezeltem kéziratot, amelyet a szerző »reformközgazdászként« jegyzett. Ez is emelkedett korszakunk volt.

Az elmúlt negyedszázadban a reform jelenthetett jót és rosszat is. Az Orbán-éra csak e szókincselemmel való visszaélésre szolgáltat példát. A szabadságok (pl. tankönyvválasztás, öngondoskodás stb.) betiltását jelzik, a médiában pártállamosítást, közteherviselés helyett föld- és trafikmutyikat. Centralizálnak, jogokat vesznek el és mindezt reformnak hazudják. Aztán a lopott szóval még kufárkodnak is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!