A számla

2016. március 13. 21:40

Előbb megy át egy teve a tű fokán, mint hogy Angela Merkel változtasson menekültpolitikáján.

2016. március 13. 21:40
Berthold Kohler
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„A vasárnapi választásokon egyik tartományban sem szerepelt Angela Merkel a szavazócédulán. Mégis részben az ő politikájáról szólt a választás. Mert semmi nem foglalkoztatja úgy a németeket hónapok óta, mint a menekültkérdés. Hogy Merkel politikája szavazatokba kerül a CDU-nak (és az SPD-nek is), már sok közvélemény-kutatás megmutatta, ahogyan a hesseni önkormányzati választás és most ez a három tartományi is.

A CDU sem Baden-Württembergben, sem Rajna-vidék-Pfalzban nem volt képes legerősebb párttá válni. Semmi nem lesz Klöckner tartományi miniszterelnökségéből, akit sokan már a Merkel utáni idők nagy reménységeként emlegettek. Stuttgartban sem verődött zöld ágra a CDU – Kretschmann ül rajta továbbra is. Leginkább azért, mert feltűnően dicsérte a kancellárt menekültpolitikájáért.

(...)

A nagykoalíciónak vasárnap benyújtották a számlát: menekültpolitikája hosszú ideje nem látott megosztottságot hozott. Vajon Merkel változtat a választási eredmények miatt a közelgő EU-csúcs előtt politikáján? Aligha, egy teve előbb halad át a tű fokán. Mégis ki tudná vagy akarná erre rákényszeríteni a CDU-ból? A vasárnapi eredményeket látva a pártnak még kevésbé van választása az utódlás kérdésében, mint eddig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toyoda
2016. március 14. 06:21
Mutti összekeveri a kancellárságot a királysággal. Szélsőségesnek pedig azokat mondják akik normálisan akarnak élni. Kezd a világ kifordulni Önagából.
toyoda
2016. március 14. 06:04
"Előbb megy át egy teve a tű fokán, mint hogy Angela Merkel változtasson menekültpolitikáján" Igen ezt ismerjük! ezt hívják diktatúrának!!!!
balbako_
2016. március 14. 05:51
Merkel nyilván nem változtat, mert ő már minden határon túlment ám, ha a pártja nincs észnél úgy járhatnak, mint nálunk Gyurcsánnyal az MSZP.
kuc-kuc
2016. március 14. 04:20
HAJRÁ MERKEL HAJRÁ EURÓPA HAJRÁ NÉMETORSZÁG HAJRÁ AUDI HAJRÁ MERCÉDESZ HAJRÁ BAYERN! Hajrá Dortmund! Hajrá Özil! Hajrá Müller! Hajrá németek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!