Itt a Fidesz legtökéletesebb kampányvideója!

2015. július 30. 15:26

Ennek láttán a legfinnyásabb konzervatív értelmiségi is haptákba állva jelentkezik újra Orbán Viktor katonájának.

2015. július 30. 15:26
Rajcsányi Gellért
Mandiner

orbanismus.jpg

Rezsicsökkentés? Nemzeti konzultáció? Bevándorlásos plakátkampány? Minden elhalványul a Fidesz legújabb, trükkös kampányvideója mellett. Finkelstein és Habony nem talál még ki ennél tökéletesebben targetált, az elkényelmesedett jobber szavazókat megmoccantani képes üzenetet, melynek láttán a legfinnyásabb konzervatív értelmiségi is haptákba állva jelentkezik újra Orbán Viktor katonájának. Le a kalappal a Fidesz kommunikációs agytrösztje előtt!

A trükkös fidesznyikek persze sehol nem tüntetik fel, hogy a Párt legújabb mémjéről van szó. De hinni akarok! Mert nem, a Fidesz-ellenes szürkeállomány csak nem lehet ennyire ügyefogyott, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hatodik évében ennyit tud összehozni az orbánizmus aláaknázására.

Miről is van szó?

Orbánistan című, aggódó dokumentumfilm németeknek az orbanizálódó Magyarországról? Pipa. Orbánozás a németek pénzéből? Pipa. A dokufilmben megszólaló, aggódó Heller Ágnes, aggódó Marsovszky Magdolna és aggódó Mazsihisz-elnök? Pipa. Bónusz Alföldi Róbert és a nyolcvanas évek alter közegéből itt felejtett Bárdos Deák Ágnes, akik szintén aggódnak? Pipa.

És mindezt olyasvalaki rendezi, akinek az élete nagyrészt abból állt, hogy Európát járta a Rhythms Of Resistance Berlin (ROR) szambazenekar aktivistájaként, hogy Európa antifasiszta, antiglobalista, környezetvédő és kirekesztésellenes demonstrációin zajongjon; miközben itthon leginkább az egyetem mellé járt; majd kiment Berlinbe, egész pontosan a multikulti-hipszter Kreuzbergbe, hogy ott járjon egyetem mellé; de aztán transzdiszciplináris gender studies tanszékre kerül, workshopokat szervez, a prof könyvéhez készít irodalomjegyzéket – végül a német komcsi Linke párt Rosa Luxemburg-ösztöndíját is elnyeri.

Ez az egész annyira tökéletesen egyben van, mintha a South Park egyik karaktere kelt volna életre; csak hát Trey Parker és Matt Stone valószínűleg nem tud semmit a mi kis belterjes magyar közéletünk még belterjesebb belső szubkultúráiból. Pedig aranybánya lenne a számukra is.

Az Orbánistan című dokumentumfilm már a körülményei és a trailere alapján is az orbánizmus tökéletes antitézise – ami azonban legfeljebb arra alkalmas, hogy a legenerváltabb, legkiégettebb magyarjobbosból is kihozza az orbánista mozgalmárt. Gratulálunk!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 362 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2015. július 31. 22:19
A kétfarkúak vagy akár kik tényleg zsenik köszönjük nekik ezt H.Á.plakátot,mert ezt meglátja egy migráns és magától visszafordul.Köszönjük még egyszer!
Catullus
2015. július 31. 16:55
Korábban olvastam RG egyik ? utibeszámolóját. Nagyon színvonalas, érdekes írás volt. Fenti írása méltatlan egy mérsékelt konzervatívhoz. Kár, hogy bálint60 visszavonult, tanulhatna tőle stílust, eleganciát és színvonalat. Idővel talán megbánja, ha nem, akkor egyértelműen elkötelezte magát a bűnhöz, az igazságtalansághoz. Egy konzervatív (úriember) nem adja el a becsületét semennyiért sem.
kukagyerek
2015. július 31. 10:38
Ennek a videónak az a baja, hogy burkoltan az orbán-banda népszerűsítését akarja szolgálni. Igaza van Rajcsányinak! Egy 3 éves gyerek is különb filmet tudott volna készíteni a mutyis fidesz eddigi bűneiről.
Nielsen
2015. július 31. 10:04
Gyerekek 0:30-nál nem a Hán Bandi sétál át a képen? :D :D :D :D Hát a fogam kiesik a röhögéstől :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!