Mutyis bajok

2014. december 15. 19:49

Most jönnek elő régebbi és újabb ügyek, itt egy félmilliós, ott meg egy harmincmilliós biznisz, haverok zsebébe, csókosok számlájára. És továbbra is következmények nélkül.

2014. december 15. 19:49
Lovász Attila
Új Szó

„Sajnos, a mindennapi, gyakorlati politika mint mesterség a 21. század elejére az újraelosztás fölötti ellenőrzés gyakorlatára degradálódott. Magyarán: a közpénzek fölötti kontrollra, amelynek a végső célja a haszonszerzés. Ne csodálkozzunk hát, hogy az ebben a közegben szocializálódó nemzedékeknek a rendszerváltásról nem a szólás szabadsága, nem a személyi szabadság, nem a schengeni határ jut eszébe, hanem a közpénzekkel folytatott disznólkodás lehetősége vegyítve a felismeréssel, hogy apámnak vagy nekem reményem sincs munkahelyet találni. Már a privatizáció során tudtuk, hogy baj lesz, nem azért, mert a magánosítás folyamata igazságtalan volt.

Igazságosan nem lehet nagy vagyonok tulajdonviszonyait átrendezni. De mégsem az volt a cél, hogy a létező vagyon aktívumait a privatizőr lenyúlja. Ha azokat az aktívumokat ma nem a Kajmán-szigeteken vagy offshore paradicsomokban tárolná saját hasznára, hanem újraforgatná a gazdaságban munkahelyeket teremtve, közjót szolgálva (és, uram bocsá, könnyen jutva a pénzhez, vállalja is a kockázatot a vállalkozásban), akkor Mečiar egykori nevetséges szlogenje a Tátra alatt elterülő Svájcról még valósággá is válhatott volna.

A tőketeremtő réteg viszont jachtba, kajmán bankba, gyémántba fektetett, és az a pénz most nagyon hiányzik. Csak azt csodálom, hogy 20 év mutyi után még mindig van mit lenyúlni, de hát az adót csak befizetjük, a járulékokat is, aztán olyan szolgáltatásokat kapunk érte, amilyenért egy autószervizben kivernénk a dilit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2014. december 16. 05:20
Mutyiország jobban teljesít. Viktor a példát tunéziai haverjától, Ben Alitól veszi, aki pontosan ugyanezt csinálta: haverokra írt törvényeket, letarolt teljes szektorokat, hogy a cimbik monopol helyzetbe kerüljenek (Vajna Bandi és a kaszinók, Lázárjancsi, és a dohány, általános bevásárlás és a CBA-s Lázárék, stb-stb-stb.) agyonszabályozta a piacot, hogy a sógoréknak ne kelljen foglalkozniuk a konkurenciával. Pont, mint nálunk. Hatalmas bukta lesz a vége, mert a KÖZÉRDEK szó ismeretlen a maffiának: http://444.hu/2014/12/15/volt-egy-orszag-ahol-a-vezeto-mindent-megtett-annak-erdekeben-hogy-csaladi-es-haveri-cegeket-juttasson-a-legzsirosabb-uzletekhez/
indiáner
2014. december 15. 20:48
Kéne már egy törvényt hozni amerikában, hogy aki orosz gázt vesz az mindenki mutyizik. Oszt csókolom.
Brigadéros
2014. december 15. 19:52
hagyd már azt a szegény Gyurcsányt, van annak elég baja...
Sulnen
2014. december 15. 19:51
Nem lazsálnak. http://www.napi.hu/ado/ujabb_szerencsejatek_mutyi_keszul_titkolnak_a_sporttamogatasokat.590995.html Jah és mellé még az egyenlő közteherviselés nevében: http://444.hu/2014/12/15/es-mar-meg-is-szavaztak-a-kepviselok-hogy-nekik-ne-kelljen-fizetni-az-autopalyahasznalatert/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!