Jelzés a térségnek

2014. július 02. 07:47

A visegrádi, a térségbeli együttműködés és a szomszédságpolitika az utóbbi négy évben tapasztaltaknál még kiemeltebb terepe lesz a magyar diplomáciának.

2014. július 02. 07:47
Pataky István
MNO

„A visegrádi, a térségbeli együttműködés és a szomszédságpolitika az utóbbi négy évben tapasztaltaknál még kiemeltebb terepe lesz a magyar diplomáciának.

Nem véletlen a magyar–szerb kormányzati csúcstalálkozó időzítése, ahogyan az sem a sorsszerűség műve, hogy az új magyar külügyminiszter kinevezése után a szomszédos országokat választja úti célul. A személyi állományában alaposan átalakult, s még átalakulóban lévő, most már a külgazdaságért is felelős külügyi tárca hangsúlyváltozásairól egyelőre csak találgatni lehet, az viszont nagyon hamar kiderült: a visegrádi, a térségbeli együttműködés és a szomszédságpolitika az utóbbi négy évben tapasztaltaknál még kiemeltebb terepe lesz a magyar diplomáciának. Ezerszer leírtuk már, de nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy Kelet-Közép-Európában a kereskedelemtől kezdve a közös politikai érdekeken át egészen a hasonló gondolkodásmódig a végtelenségig lehet sorolni azt, ami összeköt. Igaz, mindezt egy történelmi vagy aktuálpolitikai sérelem érzelemdús felidézésével pillanatok alatt felejthetővé tudjuk tenni. Ha a magyar diplomácia mellőzi az utóbbit, akkor jó úton jár.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!