A bennünk lapuló Kotleba

2014. február 10. 18:03

Nem lehet elégszer leírni: Szlovákia legfőbb megoldatlan problémája a romakérdés.

2014. február 10. 18:03
Molnár Norbert
Új Szó

„Robert Fico kormányfő-államfőjelölt a hétvégén a következőket mondta cseh lapoknak: A romák helyzete Szlovákiában nagyon rossz. A felelősség ezért maguké a romáké, de az államé is. Ha valaki szegény és bonyolult szociális helyzetben van, az még nem jelenti azt, hogy társadalomellenesen kell viselkednie és állatként kell élnie. Az első mondat telitalálat, a másodikban meglepő momentum, hogy egy hatalmon levő politikus végre az államot is felelőssé teszi a helyzetért, a harmadik mondatot a Ficóban megbúvó Kotleba mondta.

Megtaláltuk a felelősöket: a romák és az állam. Csakhogy a romák mára annyira lemaradtak, hogy képtelenek maguktól felzárkózni. Az államnak kell segítenie. Ám ehelyett tovább mélyíti a szakadékot és ezzel a konfliktust is. Restriktív intézkedéseket hoz, vezető politikusok úgy kommunikálnak, mint a kocsmai harcosok, ezzel is bátorítva az agresszivitásra és a túl egyszerű megoldásokra fogékony egyéneket és tömegeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. február 10. 21:25
Nem lehet elégszer leírni: Szlovákia legfőbb megoldatlan problémája a szlovákkérdés.
bispora
2014. február 10. 19:13
"Megtaláltuk a felelősöket: a romák és az állam. Csakhogy a romák mára annyira lemaradtak, hogy képtelenek maguktól felzárkózni. " A megoldás egyszerű: az állam fizet azért, hogy a képtelen romákok önkéntes sterilizációs programokon keresztül csökkentsék a jövőben a lemaradók létszámát- és így az egyszeri jelentős bevétellel saját lemaradásukat is. Az állam pedig a diszgenikai folyamatokat szoft eugenikai programmá konvertálja, minek következtében a GDP folyamatosan növekedni fog, azaz még rentábilis is lesz az egész. Még hogy nincs win-win szituáció!
hátakkor
2014. február 10. 18:38
Megoldás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!