Főhajtás

2013. június 28. 08:43

Ki hitte volna, hogy nem a nyugatos demokraták, hanem a Szerb Haladó Párt fogja megkövetni a Vajdaságban megölt magyarok hozzátartozóit?

2013. június 28. 08:43
A szerk.
NOL

„Ki hitte volna, hogy nem a nyugatos demokraták, hanem a hágai bíróságon dekkoló Vojiszlav Seselj egykori helyettese által irányított Szerb Haladó Párt fogja megkövetni a Vajdaságban megölt magyarok hozzátartozóit, szemérmesen kiegyezni Koszovóval – és nagy valószínűséggel megkezdeni a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval.

Szerbia teljesítette saját feladatát, most az unión a sor – mondta Catherine Ashton, az EU főképviselője Brüsszelben. Akinek mondta, a mai szerb miniszterelnök, a szocialista Ivica Dacsics, egykor Szlobodan Milosevics kormányának szóvivője volt. Éppen akkor, amikor a csúrogi dögtemető és tömegsír helyén Áder János és Tomiszlav Nikolics együtt hajtott fejet az áldozatok emléke előtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a dohányárusítás DROGKERESKEDELEM
2013. június 28. 10:07
a "nyugatos demokraták" csak nálunk nem cselekedtek/-nek a nemzeti érdek szerint pont mint őket megelőzően az itteni komcsik de hát miért is lenne másként, hisz közvetlenül a komcsiktól erednek a honi "nyugatos demokraták"
kuwiq
2013. június 28. 09:39
Na jó, nézzük reálisan: a szerbek be akarnak kerülni az EU-ba. Ezért gyakorlatilag bármire hajlandóak. Tekintve, hogy visszabombázták őket a középkorba, az állam csóró, mint a templom egere, különben is mindenki, aki számít, külföldön dolgozik és igen gyorsan honosítják is őket. Óriási szükségük van az EU infrastruktúrafejlesztésre adott pénzeire. Lehet, kicsit túljátsszák a jó fiút, gondolom, remélem legalábbis, hogy a magyar diplomácia bekeményített, és világossá tette, amíg ilyen törvény érvényben van náluk, vétót emelünk a tagságuk ellen és kész. Na jó, de adjunk mi is valamit - Áder bocsánatot kért az ártatlan szerb áldozatok miatt. Nem is volt olyan nehéz? Beletelt pár évtizedbe, a körülmények szerencsés alakulását sikerült kihasználni. A legnagyobb szerencse, hogy nem a böszme vagy a kisbőgő miniszterelnöksége alatt kerültek olyan helyzetbe a szerbek, hogy be lehet őket fenyegetni a vétóval. Mert akkor bizony a kölcsönös gesztusokra 100%, hogy nem kerül volna sor!!!!
tóth mária
2013. június 28. 09:28
Temerini fiúúúúúúúúk?!
tóth mária
2013. június 28. 09:28
Igen meglepődtem a gesztuson, de az ördög nem alszik! Kissé szkeptikus vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!