Még több pénzt a pártoknak!

2011. december 01. 14:50

Egyesek növelnék a pártoknak nyújtott állami támogatásokat, hogy a pártversenyben mindenki egyenlő esélyekkel indulhasson.

2011. december 01. 14:50
Földi Bence
Mos Maiorum

„Dr. Matthew Ashton, a Nottingham Trent University oktatója szerint a jelenkori brit közélet problémáinak egyik gyökere, hogy az állampolgárok egyre kevésbé bíznak a politikai pártokban. Szerinte ennek egyik oka a párfinanszírozásban keresendő.

Jelenleg az Angliában zajló pártfinanszírozás körüli viták úgy foglalhatók össze, hogy a Munkáspárt fel van háborodva a londoni City milliomosai által a Konzervatív Pártnak juttatott hatalmas összegek miatt, míg a Konzervatív Párt arra mutat rá, hogy a Munkáspárt a szakszervezetektől kapott hatalmas támogatási összegeknek köszönhetően került csődközeli állapotba.

A viták ugyan nem egészen fedik a valóságot Ashton szerint, mindenesetre jelzésértékű, hogy november elején a liberális demokraták letettek az asztalra egy, a pártok állami finanszírozásáról szóló tervezetet. Nem csoda, hogy ők nyújtották be, hiszen nem csak a két nagy párt, hanem a liberális demokraták is finanszírozási gondokkal küzdenek az utóbbi időkben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2011. december 02. 00:55
A tagdíjakon felül kaphatják az 1%-os felajánlásokat a SZJA-ból. Egyházak civil szervezetek pártok. De aztán ennyi, ezen felül semmit.
Akitlosz
2011. december 02. 00:53
Éljenek meg a tagdíjaikból! A piacról. Ha az embereknek szükségük van pártokra, akkor nyilván hajlandóak anyagilag is áldozni rájuk, hogy működni tudjanak. Ha viszont nem hajlandóak önként eltartani a pártokat, akkor az talán az azért lehet, mert a pártok nem végeznek piacképes szolgáltatást. Hasonlóan az egyházakhoz. A rájuk fordított pénzekből inkább a költségvetési hiányt csökkentenék! Ami ugye éppen a pártok silány munkája miatt van.
lionheart
2011. december 01. 21:17
Éppen most volt a Debreceni-könyvvel kapcsolatban, h a párttámogatások 90%-a volt illegális a 2010-es kampányban. Ezek után iagzából tökmindegy, milyen finanszírozási programot találnak ki magyarországon. Igen, georg1945, igazából be lehetne vezetni, hogy csak a tagdíjakból éljenek. A többit úgy is ellopják.
korona
2011. december 01. 15:46
Egy vasat se egyiknek sem !! Éljenek meg a tagsági díjakból! Egy vasat se!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!