„Most minden összeállt az életemben” – állítja Fucsovics Márton

2024. április 25. 14:50

A magyar teniszező beszélt erről a bukaresti tornagyőzelem után. Élete második ATP-tornáját nyerte meg a világranglista 53. helyén álló sportoló.

2024. április 25. 14:50

Nyitókép: Fucsovics Márton Facebook-oldala

 

Hat év után nyert újra ATP-tornát Fucsovics Márton. Korunk második legjobb magyar teniszezője (a világranglista alapján most Marozsán Fábián az első) Bukarestben nem talált legyőzőre a múlt héten. Mint elmondta, elsősorban mentális erejének köszönhette ezt a sikert. A 32 éves teniszezőnk szinte tökéletes teljesítményt nyújtott a román fővárosban, a 2018-as genfi sikere után második tornagyőzelmét aratta a legmagasabban szinten, amelynek köszönhetően karrierje újabb lendületet vehet. Fucsó amúgy nem gondolta, hogy ennyit, hat évet várnia a következő sikerre.

„Amikor Estorilban elkezdtem a salakos idényt, nagyon jól ment a játék, könnyűnek éreztem magam, és a Bukarest előtti héten is remek edzéseim voltak. A fejemben volt, hogy nyerhetek a román fővárosban, mindenképp akartam még egy serleget, és úgy vélem, van még ezen kívül is bennem tornagyőzelem. 

Úgy érzem, most minden összeállt az életemben, a barátnőmnek köszönhetően lelkileg rendkívül stabil vagyok, nem hátráltatnak sérülések, a játék pedig úgy megy, ahogyan szeretném”

 – jelentette ki.

A korábban Wimbledonban negyeddöntős Fucsovics a vasárnapi fináléban az argentin Mariano Navonét verte 6:4, 7:5-re. Az új edzőjével, Kellner Ádámmal a top 60-ba való visszatérést tűzték ki célul, most pedig úgy véli, minden adott akár a top 30-ba kerüléshez is. A romániai versenyre visszatérve az MTI érdeklődésére Fucsovics Márton kijelentette, bár voltak nehezítő tényezők, és több játékos is bírálta a borítás minőségét, ő nem panaszkodik.

„Volt 35 fok, aztán esett az eső, de én mentálisan erős maradtam, a meccsekre fókuszáltam, és nem foglalkoztam a körülményekkel. Ahogyan jöttek a meccsek, egyre jobban ment a játék, úgy éreztem, hogy alig van gyenge pont a játékomban, és amikor elérkeztünk az elődöntőhöz, már a mérkőzés előtt éreztem, hogy tovább fogok jutni. A döntő egy nagyon melós mérkőzés volt, a második szettben kezdtem fáradni, de szerencsémre az ellenfelemből is sokat kivett a tempó” – vélte a nyíregyházi teniszező, aki elárulta, hogy barátnőjével újabban sokat meditál, és előre vizualizálja az elképzeléseit. Hozzátette, a genfi diadal annak idején sokáig benne maradt, most viszont csak két pihenőnapot tartott, és utána ő jelezte edzőjének, hogy menjenek már ki a pályára.

A világranglistán jelenleg 53. helyezett Fucsovics Márton a jövő héten Cagliariban versenyez egy challenger-tornán, majd Róma, Genf és a Roland Garros következik. A párizsi olimpián – amelyre a júniusi világranglista alapján lehet kijutni, és jelenleg mindketten kvótás helyen vannak – továbbra is szeretne párosozni Marozsán Fábiánnal, a Garroson azonban nem fognak egymás oldalán játszani. Hozzátette, hatalmas álma az olimpiai szereplés, nagyon fájt, amikor nem léphetett pályára Tokióban, de reméli, ezúttal szerencsésebb lesz, és játszhat Párizsban a nyári játékokon.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­ö­g­ö­­s­­­ ­­l­­á­­­n­y­­o­­­k­ ­v­á­­r­­­n­­a­­k­­ ­­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!