Gulácsi megszólalt a Dibusszal való rivalizálásukról

2024. április 23. 05:58

Exkluzív interjút adott a klasszis.

2024. április 23. 05:58

Nyitókép: Koncz Márton/Nemzeti Sport

Exkluzív interjút adott Lipcse melletti otthonában a Csisztu Zsuzsának a magyar válogatott és az RB Leipzig labdarúgócsapatának világklasszis magyar kapusa, Gulácsi Péter, írja a Nemzeti Sport. 

„Volt pillanat, amikor még talán én sem, egy idő után pedig szinte csak én hittem abban, hogy a visszatérésem bekövetkezhet. Hozzám is eljutottak a találgatások és a »jobbnál jobb ötletek«, hogy hova is kéne innen igazolnom. Mit mondjak, a török másodosztály nem tűnt olyan vonzó ötletnek. Tudtam, hogy a kis dolgokban türelmetlen vagyok, de a nagyokra tudok várni, ez is segített átvészelni ezt a mélypontot. 

Hatalmas segítség volt, hogy tavaly nyáron hazaengedtek,

 kellett a környezetváltozás. Otthon például Halmai Tamás, a válogatott fiziósa olyan menetrendet diktált, hogy éreztem: nap mint nap tér vissza az élet a siralmasan vékonyra fogyó lábizmaiba. Úgy nézett ki a combom, mint a felkarom, sokszor azt hittem, innen nincs visszaút. Eközben nemcsak a szisztematikus napi rehabilitációs munka foglalt le, végre tudtam a testem más területeire is koncentrálni, és komoly izomzatot építettem az esetleg, a korábbi szoros meccsmenetrend miatt elhanyagolt területekre. Már az elmúlt esztendő végén az összetartásokon 

éreztem, hogy erősebb vagyok a korábbi, jó formában lévő önmagamnál, és ahogy én egyre magabiztosabb lettem a kapuban is, úgy lett egyre bizonytalanabb itt a klubban Janis

 (Blaswich – a szerk.)” – meséli Gulácsi Péter, aki felesége, Gulácsi-Vigh Dia, fiai, a négyéves Dominik és a két és fél éves Vince, valamint a rájuk vigyázó édesanyja társaságában fogadta a stábot Lipcse környéki kertes házukban.

Hozzátette: „Mindig csak egy év türelmet kértem Diától, és most sem látok messzebbre ennél, de azt bátran állíthatom, hogy a Lipcsével – még az új lebonyolításban is – izgalmas lenne egy új Bajnokok Ligája-idény. Ugyanakkor van előtte egy másik nagy torna, amellyel kapcsolatban nekem is újra hatalmas terveim vannak. A harmadik Európa-bajnokságomra készülök, és nem titok, szeretnék egy sikeres magyar válogatott hasznos tagja lenni. Tudom, hogy mindenkit az érdekel, hogy vajon Dénes (Dibusz Dénes – a szerk.) vagy én leszek-e az első számú kapus, és bevallom,

 ahogy Dénest figyeltem a selejtezők alatt, az alapján, akkor én is őt tettem volna be a kapuba. De most itt vagyok teljes erőmben,

és mivel nagyon jó a kapcsolatunk Dinivel, szerencsére 

ezt a döntést nem nekünk, hanem Marco Rossinak kell meghoznia,

 aki bizonyosan mindig a válogatott érdekeit fogja szem előtt tartani, amikor választ. Úgyhogy izgatottan várom, hogy újra együtt lehessek otthon a fiúkkal”.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. április 23. 09:09
Lerágott csont. Szakmailag nem kérdés kinek kell védeni.
Abiondi
2024. április 23. 07:41
Nem lesz könnyű döntés, az egyszer biztos. De Marco megoldja! HAJRÁ... MAGYAROK!!!🇭🇺
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!