Így (nem) reagál Brüsszel a lengyelországi eseményekre

2024. január 14. 10:34

„Ez egy nemzeti ügy” – mondták, és mosták kezeiket.

2024. január 14. 10:34
Protest Of Free Poles In Warsaw

A lengyelországi helyzetről kérdezte a Magyar Nemzet  ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogászt. 

Az elmúlt években világossá vált, hogy Brüsszelben általános jelenség a kettős mérce alkalmazása a politikusokkal és a tagállamokkal szemben, mindez kizárólag politikai alapon 

– fogalmazott.

Az alkotmányjogász kiemelte: „A konzervatív, a globalista akarattal a nemzeti érdek védelmében szembehelyezkedő kormányok által vezetett országok állandó vegzálásnak és hátrányos megkülönböztetésnek vannak kitéve, pedig az egyenlőség és a megkülönböztetés tilalma mint alapelvek, az Európai Unióról szóló szerződésben (EUSz) is szerepelnek. 

Brüsszel tehát a politikai céljai érdekében a saját alapszerződéseinek is hajlandó ellent mondani”.

Politikai üldöztetés, politikai foglyok, az alkotmányban rögzített elnöki kegyelem semmibevétele, mindezek olyan események, amelyekre egy XXI. századi európai demokráciában nem kerülhetne sor. A felsoroltak sem a szabadsághoz fűződő, sem a demokratikus, sem a jogállami működéssel kapcsolatos, EUSz 2. cikkben rögzített elvárásoknak nem felelnek meg.

Brüsszel mégis mossa kezeit, és letudja annyival a reagálást, hogy ez egy egyedi, nemzeti ügy, amit a nemzeti hatóságok ellenőriznek”

– hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Klaudia Radecka / NurPhoto / AFP

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mirage-2
2024. január 14. 16:19
Be kell varrni kurcsányt meg gergényit . RÖGTÖN FOG !!!!
Tommaso
2024. január 14. 16:05
Az egyeduralomra törő Kaczynski-rezsim demokráciarombolása után a jogállamiság helyreállítása nem megy egyik napról a másikra. Első lépésként a pártpropaganda-szócsővé silányitott Közmédiát kell megtisztitani a PiSis hirhamisitó bandától. Ez már folyamatban van. Az államfőként leszerepelt Duda is akadályozza a rendteremtést. Ő mindvégig és még most is, egykori Pisis pártja érdekében ténykedik, és nem úgy, ahogy minden lengyel elnökének kellene. Pártsemlegesként. MONNYONLE!!! ( mondaná Józsi bácsi)
nnjohn
2024. január 14. 15:17
Éppen olyan mocskosul és aljasul KUSSOL, mint a gyurcsányi 2006-ban !!!!! Mocskos neoliberálfasiszta bagázs. A legsötétebb ötvenes-hatvanas évek sztálinista világa lepte el az agyukat.
makapaka2
2024. január 14. 13:15
A Gittegylet jellemzője a kettős mérce alkalmazása. Ezen idén változtatni kell!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!