EP-képviselő: Az uniós intézmények barátai lábbal tiporják a jogállamiságot Lengyelországban (VIDEÓ)

2024. január 16. 17:50

Hidvéghi Balázs szerint felháborító a brüsszeli kettős mérce.

2024. január 16. 17:50

Elképesztő szembesülni az Európai Parlament és az Európai Bizottság hallgatásával, miközben

a Tusk-kormány lábbal tiporja a jogállamiságot Lengyelországban

– jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője a testület ülésén.

Hidvéghi kiemelte, miközben Lengyelországban a kormány bosszúhadjáratot folytat politikai ellenfelei ellen, független intézményeket támad meg, addig

az EP-ben egyetlen kérdést nem tesznek fel, egyetlen eljárást sem indítanak, nem fenyegetik őket a hetes cikkellyel. 

A képviselő szerint felháborító a kettős mércének az a „tankönyvbe illő példája”, amelyet ebben az ügyben az uniós intézmények alkalmaznak. Hozzátette, a jogállamiság megsértését akkor is komoly kell venni, amikor azt az uniós intézmények „barátai” követik el, és nemcsak akkor, amikor Brüsszel vádol meg azzal másokat. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: European Union  / EP / Philippe STIRNWEISS

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. január 17. 23:47
Babits Mihály, kedvenc költőm ezt írná ma a brüsszeli kígyófészekröl és hazai csatlósairól "Bigott, becstelen brüsszeli bagázs" címmel: Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
véna
2024. január 16. 19:05
Brüsszel már nemcsak a jogállamiságot és a demokráciát hanem már az alapvető emberi jogokat is lábbal tiporja, pölö szólásszabadság, sajtószabadság, szabad vélemény nyilvánítás stb.
EX_Terminator
2024. január 16. 18:00
Na az meg aztán PLÁNE nem leszünk amit lábbal tiporhatnak.
RasPutin
2024. január 16. 17:53
Ha a PiS rúgja ki a lengyel közTV vezetését az jogállam ha a PiS embereit rugdossák ki a lengyel közTV-ből az jogtiprás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!