Zelenszkij elleni orosz merényletet hiúsítottak meg, amelyben két ukrán kormányvédelmi ezredes vett részt

2024. május 07. 14:44

A két ezredes az orosz állambiztonsági szolgálathoz tartozó ügynökhálózat tagjai voltak.

2024. május 07. 14:44
null

Nyitókép: Telegram/SBU

 

Az ukrán biztonsági szolgálat (SBU) szerint meghiúsult egy orosz merénylet Volodimir Zelenszkij elnök és más magas rangú ukrán tisztviselők ellen, majd letartóztatták az ukrán kormányvédelmi egység két ezredesét – olvasható a BBC-n. 

A két ezredes az SBU szerint az orosz állambiztonsági szolgálathoz (FSZB) tartozó ügynökhálózat tagjai voltak. A lap szerint Zelenszkij testőrei között kerestek készséges „végrehajtókat”, hogy elrabolják és megöljék őt.

További célpontok voltak a katonai hírszerzés vezetője, Kijlo Budanov és az SBU vezetője, Vaszil Maljuk – tette hozzá a biztonsági szolgálat. 

A csoport állítólag azt tervezte, hogy még az ortodox húsvét előtt – amely idén május 5-re esett – megöli Budanovot, az ukrán katonai hírszerzés vezetőjét. Az SBU szerint a csoport egy tégla segítségével szeretett volna információt szerezni Budanov tartózkodási helyéről, amelyet aztán rakétákkal és drónokkal támadtak volna meg. Az egyik letartóztatott tiszt már vásárolt is drónokat és gyalogsági aknákat.

Vaszil Maljuk, az SBU vezetője szerint a támadás „ajándék lett volna Putyinnak a beiktatás előtt” – Vlagyimir Putyint kedden iktatták be Oroszország elnökeként. „A művelet az orosz különleges szolgálatok kudarcává vált” – tette hozzá. „De nem szabad elfelejtenünk – az ellenség erős és tapasztalt, nem szabad alábecsülni őket” – mondta. 

A két ukrán tisztviselőt hazaárulás és terrorcselekmény előkészítésének gyanújával tartják fogva.

 

 

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­­g­­a­­­z­­­i n­­­i­­m­­­f­­o­­m­­­á­­n­­­i­­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
szabadabb
2024. május 08. 08:22
Zselé a teljhatalmú zongorista zsidó bohóc. Mindenkit a halálba küldhet... Joe bácsi szereti a szorgalmas ügynököket. (csak hülye szegény mert az elején tényleg azt hitte győznek) Az ezredesek meg valószínűleg feleslegessé váltak az ezredeik hiányában :D
palika-2020
2024. május 07. 23:10
Adjatok neki tobb kokaint, attol elfekszik majd magatol is.
Vasalo
2024. május 07. 21:08
S mi van akkor, a ha a két ukrán ezredesnek lett már tele a töke a népirto zongoristával. Kell ahhoz orosz asszisztencia, hogy eltegyenek láb alol egy ilyen senkit ? Vagy csak az SBU szenved eredménytelenségben és kellett uj áldozat a kijevi Istennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!