Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Pattanásig feszülhetnek az indulatok Szlovákiában: mindenkit figyelmeztetett a pszichológus

2024. május 16. 07:21

„A különböző véleményen lévő csoportok közt pedig csak növekszik majd a feszültség” – mondta Eva Klimová.

2024. május 16. 07:21
null

Nyitókép: Michal Cizek / AFP

***

A Robert Fico elleni támadás a feszültségek eszkalálódását okozhatja, egy ilyen cselekmény motivációja ráadásul változó lehet. Eva Klimová pszichológus, a Szlovák Pszichológusok Kamarájának korábbi vezetője nyilatkozott a szlovák miniszterelnök elleni támadással kapcsolatban – írja az Új Szó.

„Feltételezem, hogy mindenki különböző véleménnyel lesz az esetről, és egymást fogják hibáztatni.

A különböző véleményen lévő csoportok közt pedig csak növekszik majd a feszültség”

– magyarázta a szakértő. 

Meglátása szerint az a fontos, hogy a cselekményt kellőképpen kivizsgálják és az elkövetőt megbüntessék. „Ha nem büntetik meg kellőképpen, az utat mutat más embereknek, akik hasonlót akarnak elkövetni” – magyarázta.

Szerinte az ilyen cselekmények motivációi különbözőek lehetnek: „Lehet személyes ok, ha például valami rossz történt az illető életében, amit egy környezetében lévő személyhez köt.

Lehet hosszú távú frusztráció, például amiatt, hogy Szlovákiában jelenleg nem a legjobbak az életkörülmények”

– mondta a pszichológus.

Szerinte az ok lehet a bosszúvágy is, vagy az igény, hogy felfigyeljenek az illetőre, de hangsúlyozta, hogy semmi sem jogos indok az ilyen tettekre.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­­e­­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­­s­z­­e­­­x­i­­ ­­p­u­­­n­­­c­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Tommaso
2024. május 16. 10:38
1936-ban Spanyolországban szabad választásokon nyert a BALOLDALI blokk. Eztán a JOBBOLDALI Franco kegyetlen államcsinnyel leverte a megválasztott kormányt. Zolotarjov szerint "a baloldal a háború és a terror letéteményese"
Tommaso
2024. május 16. 10:36
Zolotarjov szerint "a baloldal a háború és a terror letéteményese" Zolotarjov bizonyára a chilei Pinochet véres államcsinyére célzott. No meg a közismerten baloldali HITLER és HORTHY háborúira. DE FICO BALOLDALI. szerinted FICO " a háború letéteményese" Orbánnak tehát egy ilyen a barátja. Madarat tolláról, embert barátjáról...
Tommaso
2024. május 16. 10:35
08:19 Zolotarjov szerint "a baloldal a háború és a terror letéteményese" Zolotarjov bizonyára a chilei Pinochet véres államcsinyére célzott. DE FICO BALOLDALI. szerinted FICO " a háború letéteményese" Orbánnak tehát egy ilyen a barátja. Madarat tolláról, embert barátjáról... ezt buktad Zolotarjov, ha-ha-ha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!