Orbán Viktort az Egyesült Államokból kritizálják – és ennek minden magyar örülhet

2024. május 14. 09:31

A magyar miniszterelnököt azzal vádolják, hogy nem Amerika-barát, miközben a kormány stratégiája éppen az, hogy ne egy ország vagy szövetség kénye-kedve szerint politizáljon.

2024. május 14. 09:31
ORBÁN Viktor

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktort imádják Amerika konzervatív kommentátorai. De hogyan tudják ezt összeegyeztetni azzal, hogy eközben Kína és a kommunizmus veszélyeiről cikkeznek? – tette fel a kérdést John Mac Ghlion, a Newsweek publicistája.

Nem lehet egyszerre Amerika-, Putyin- és Kína-barátnak lenni. Orbán Viktor nem barátja az Egyesült Államoknak

– többek között ezt állítja a szerző.

Utóbbit bár vélhetően kritikának szánta, valójában nem az: a magyar kormány évek óta hangsúlyozza a konnektivitás fontosságát, hogy ne egy országtól vagy szövetségtől függjön Magyarország.

Így aztán aligha probléma, hogy a magyar miniszterelnök nem az Egyesült Államok kénye-kedve szerint politizál, még ha ez például az USA budapesti nagykövetének nem is tetszik. A kormányfő politikai igazgatója, Orbán Balázs korábban úgy fogalmazott: „Az átalakuló világban Magyarországnak nemet kell mondania a blokkosodásra, és együttműködést kell keresnie más államokkal.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­­k­e­­­l­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­e­x­­i­­­ ­­p­u­­­n­­c­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Dixtroy
2024. május 14. 12:38
"A magyar miniszterelnököt azzal vádolják, hogy nem Amerika-barát" Nem kell vádolni, akinek esze van, az óvatosan barátkozik az amcsikkal, milyen barát az aki felrobbantja az Északi Áramlatodat?
verkez
2024. május 14. 11:30
Egyébként nagy és erős ellenséget úgy tesztelünk, hogy betartunk a barátjának. Ha megvédi, akkor még elég erős, nyílt konfliktus kerülendő. Ezért fontos, hogy mi történik Izraelben!
makapaka2
2024. május 14. 11:12
Orbán Viktor a normalitás barátja. Ami most az USA-ban folyik, annak véget kell vetni. Hajrá Trump!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!