„Megalázó fiaskóként” emlegetik az amerikai segélyt az oroszok

2024. április 21. 22:24

Marija Zaharova szerint „a kijevi rezsimnek nyújtott katonai segély a terrorista tevékenység közvetlen pénzügyi támogatása”.

2024. április 21. 22:24

Nyitókép: SEFA KARACAN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Moszkva vasárnap arra figyelmeztetett, hogy az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai támogatás „megalázó fiaskóba” sodorja Washingtont – írta a Politico.

„Washington egyre mélyebb és mélyebb beavatkozása az Oroszország elleni hibrid háborúba 

olyan hangos és megalázó fiaskóvá válik az Egyesült Államok számára, mint Vietnam és Afganisztán volt” 

– jelentette ki Marija Zaharova, a moszkvai külügyminisztérium szóvivője a Reuters szerint.

Zaharova Telegramján azt is megjegyezte, hogy „a kijevi rezsimnek nyújtott katonai segély a terrorista tevékenység közvetlen pénzügyi támogatása”.

Az amerikai segélyszállítmányt a szenátusnak még jóvá kell hagynia, és Joe Biden elnöknek is alá kell írnia. Amint ez megtörténik, az amerikai támogatás újabb hullámait indítják majd útnak, hogy segítsék Ukrajna védelmét Oroszország tüzérségi fölényével szemben, amely az elmúlt hetekben a kritikus infrastruktúrát bombázta – írta a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

„Kijev egy kicsit tovább tud működni”

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének helyettese az X közösségi oldalán azt írta, hogy az amerikai segélycsomag pusztán annyit jelent, hogy „Kijev egy kicsit tovább tud működni: több pénzt fognak zsebre tenni, több fegyvert fognak ellopni, és 

ukránok tízezrei kerülnek a húsdarálóba”.

A Politico arra is kitért, hogy az amerikai törvényhozók által jóváhagyott 95 milliárd dolláros csomag kisebb összegű segélyeket tartalmaz Izraelnek és Tajvannak is.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­g­ö­s­ ­­­l­á­­­n­y­­o­­k­­­ ­v­­­á­r­n­a­­k­­­ ­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
pesszimista
2024. április 22. 07:57
A rendszerváltáskor 20 milliárd dollár volt az adósságunk, melynek nagyobb része úgy keletkezett mint a devizahitelesek adóssága. A nyugatiak mégsem engedték el, mert ez volt a feltétele, hogy a járszalagjukon maradjunk. Ukrajna se nagyon örüljön az USA segítségnek, mert azt mindíg hátsó szándékkal adják.
2024. április 22. 06:52 Szerkesztve
Szar ügy, de ez van. A zsidráknak a háború V. Károly óta mindent megér. Egyedüli megoldás nem az elkergetzésük lett volna. A Hitler szalonna is lekvár volt csak. Na mindegy...az oroiszok még bízhatnak... Joggal remélhetik, hogy Zselé banda szépen széthordja a zsé felétét magánszámláikra és eurosítva., Már csak a számlatulajokat mielőbb kell likvidálni és győzelem esetén a pénz az orosz államra száll.
makrancos-kata
2024. április 22. 06:33
Az USA nagyon bízik abban, hogy a dollár összeomlásának következményeit teríteni tudja a világban. Még egy nem végtelen ideig ez működni fog. Amikor Kína, India és Japán rásózta az amerikai államkötvényeket a 3. világra, vége lesz a dalnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!