Ez a nap is eljött: ebben az ügyben Donald Tusk Magyarország legerősebb szövetségese

2024. április 12. 08:44

Orbán Viktor migrációs paktummal kapcsolatos véleményére mindenki számított, ám a lengyel miniszterelnök is határozottan ellenzi az alkut. Igaz, az ellenzék szerint Donald Tusktól ez csak egy megtévesztés lehet.

2024. április 12. 08:44
Donald Tusk lengyel PO-s kormányfő

Nyitókép: AFP/Maxym Marusenko

A politikai spektrum ellentétes végén álló Donald Tusk lengyel és Orbán Viktor magyar kormányfő egyaránt elítélte az Európai Parlament által elfogadott migrációs paktumot – írja a Bloomberg, amely azt is állítja, a két miniszterelnök határozott kritikája rávilágít arra, milyen politikai kockázattal jár bármilyen megoldás elfogadása egy olyan kérdésben, ami a nacionalisták vesszőparipája.

Orbán Viktor nyilatkozatára lehetett számítani, Tusk kijelentései viszont megmutatták, hogy a kérdés politikailag mérgező még a centristák számára is

– szögezi le az összefoglaló. A szerző hozzáteszi: nem valószínű, hogy Magyarország és Lengyelország elég támogatást tud összegyűjteni ahhoz, hogy megakadályozza az alkut.

Eközben viszont a lengyel ellenzék azt állítja, bár Tusk azt mondja, hogy nem egyezik bele a migrációs paktum végrehajtásába, valójában ismét megtéveszti a közvéleményt, ahogyan ezt a választási kampányban is tette.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­á­­n­­­y­­­o­­k­ ­­v­­­á­­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Dixtroy
2024. április 15. 10:48
" Tusk kijelentései viszont megmutatták, hogy a kérdés politikailag mérgező még a centristák számára is" Milyen faszom világ ez, ahol a szélsőbal a centrum?
csapláros
2024. április 12. 10:52 Szerkesztve
Skywalker_bp 2024. április 12. 09:50 ..."Hallottátok az új mérést? És annak eredményét? Amit a Tisza Pártra mértek? Nagyon nem tetszik állítólag a Karmelitának a szám."... Kac-kac: "tudományos" hozzászólás: ..."ha 2 nappal ezelőtt 13 %-ot mondott a Nézőpont, akkor az tuti hogy 26 %"... Vagyis, ha most mi 2/3-adot mondunk az új Fidesz győzelemre, akkor az tuti hogy 4/5-öd lesz... Hol is van a kávém???
Robert-N
2024. április 12. 10:27 Szerkesztve
Skywalker_bp 2024. április 12. 09:50 Hallottátok az új mérést? ---- Jut eszembe, majd a valogad vége leszakadt, úgy erőlködtél. Ha Magyar bemegy, bement, kijött. Már Afrikában van Rogán? 😁😁😁😁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!