A lengyel ellenzék szerint Tusk mellébeszél és a migránsok befogadásán dolgozik

2024. április 11. 13:45

Rafal Bochenek „üres beszédnek” és „arculatépítő játéknak” nevezte Tusk azon nyilatkozatát, amelyben arról beszélt: nem egyezik bele az uniós menekültátirányítási mechanizmusba.

2024. április 11. 13:45

Nyitókép: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Donald Tusk lengyel kormányfő beleegyezhet az uniós áthelyezési mechanizmusba, bár nem ebben az értelemben reagált a migrációs és menekültügyi csomagról szóló európai parlamenti (EP) döntésre – vélekedtek csütörtöki sajtóértekezletükön az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) politikusai. Mariusz Blaszczak, a PiS parlamenti frakcióvezetője, volt nemzetvédelmi miniszter, valamint Rafal Bochenek, a párt szóvivője annak kapcsán foglalt állást, hogy Donald Tusk előző este bejelentette: 

Lengyelország nem egyezik bele az EP-ben szerdán megszavazott csomag részét képező menekültáthelyezési mechanizmusba.   

Blaszczak katasztrofálisnak, terrortámadások előtt utat nyitónak nevezte az uniós menekültügyi politikát. „(Tusk) azt állítja, hogy nem egyezik bele a migrációs paktum végrehajtásába, de feltételezem, hogy ismét megtéveszti a közvéleményt, ahogyan ezt a választási kampányban is tette” – fogalmazott a PiS frakcióvezetője. Jelezte: a témában konkrét információkat fognak kérni a szejmben. A PiS által irányított önkormányzatok pedig nem egyeznek bele a migránsok befogadásába – ígérte.   

Rafal Bochenek „üres beszédnek” és „arculatépítő játéknak” nevezte Tusk előző napi nyilatkozatát. 

„Közben ténylegesen a paktum elfogadásán dolgoznak” –  fűzte hozzá. Emlékeztetett: a kormánykoalíciót alkotó tömörülések listájáról megválasztott több EP-képviselő szerdán a csomag elfogadása mellett szavazott.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:47
🍓 ️ ­­A­ ­d­­­ö­g­­ö­s­ ­­­l­á­n­­y­­o­k­ ­­v­­­á­­r­­n­a­­­k­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
danubius
2024. április 11. 19:04
Nos innen már csak Kitty hiányzik.
Tommaso
2024. április 11. 16:39
14:19 oberennsinnen49, az örökös vitavesztes, tényként próbál hivatkozni olyan jövőbeni eseményekre, amik csak az ő beteg agyában zajlódnak le.
Tommaso
2024. április 11. 16:36
Orbán tudatlan, seggnyaló trolljai nem képesek felfogni, hogy TUSK a szabadságszerető, és demokráciában gondolkodó LENGYEL NÉP szavazatai támogatásával került kormányre. És négy évig ott is marad. A demokráciát és jogállamot hirből sem ismerő Orbán-trollok ugyan megpróbálták cáfolni a tényállitásaimat - de ÉRVEK s TÉNYISMERET HIÁNYÁBAN csak a primitiv személyeskedésig és az alpári stilusú mocskolásomig jutottak, és a VITÁT ELVESZTETTÉK. Ez régi szokásuk, ha-ha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!