Újabb őrült támadás érte Magyarországot Brüsszelből

2024. március 21. 09:24

Továbbra sem bírja elfogadni a magyar-kínai kapcsolatokat az EUobserver, Elon Musk véleménye és fél Európa küzdelme sem bizonytalanítja el.

2024. március 21. 09:24

Nyitókép: AFP/Omar Marques

A magyar miniszterelnök arra törekszik, hogy országát a lehető legnagyobb világpolitikai játékosnak láttassa, ám a kínaiakkal való együttműködése csak a demokrácia leépítését segíti – állítja az EUobserver, amely kiemeli, az Egyesült Államok már figyelmeztette Orbán Viktort, hogy legyen óvatos a magyar-kínai szövetséggel.

Magyarország Peking legmegbízhatóbb partnere Európában, a magyar kormányfő pedig udvarol a kínai cégeknek, hogy azok az ő országában fektessenek be

– írja kritikaként a brüsszeli lap. Tegyük hozzá, a világ leggazdagabb embere, Elon Musk éppen azt javasolta Olaszországnak, hogy kövesse a magyar példát, és nyissa meg a kapuit a kínai cégek előtt.

Az EUobserver nem először kritizálja a magyar gazdaságpolitikát a keleti kapcsolatok miatt: korábban nem tartotta jó ötletnek az első európai BYD-gyár beruházásának megszerzését, pedig bevallottan fél Európa ezért küzdött.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. március 22. 05:57
Miközben a németek, franciák majd megőrülnek kínai befektetőkért....
mai nap
2024. március 21. 22:39
Aggódjanak a saját demokráciájukért!!!
istvanpeter
2024. március 21. 15:46
Hiába, ez már maga a háttérhatalmi maffia európai kirendeltsége.
KBA98
2024. március 21. 15:40
A képen látható két szemét hamarosan a kukában lesz! (bezárva!!!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!