Övön aluli ütés bizonyítja, hol tart jelenleg Magyarországon a szólásszabadság

2024. március 28. 09:48

Rod Dreher szerint Magyarország, amely állítólag az orbáni diktatúra terhe alatt nyög, sokkal nagyobb szólásszabadságot élvez, mint azok az országok, amelyek médiája és vezetői elnyomónak ítélik.

2024. március 28. 09:48

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Övön aluli ütés, hogy a politikai ellenzék plakátkampányában Orbán Viktort összekapcsolja a kegyelmi botránnyal és a pedofíliával. Mégis, ha figyelembe vesszük, hogy az amerikai elnök nemrégiben diktátornak nevezte Orbánt, el kell gondolkodnunk azon, hogy ha valóban az lenne, nem tiltották volna be ezeket a plakátokat? És azok, akik fizettek értük, nem kerülnének munkatáborba?

Ezeket a kérdéseket tette fel a The European Conservative oldalán megjelent publicisztikájában Rod Dreher,

aki felhívta arra is a figyelmet, hogy ez azért nem történt meg, mert Magyarországon sokkal jobban tisztelik a szólásszabadságot, mint sok liberális demokráciában.

A szerző hozzátette, több országban a szólásszabadság környezete ma már a kommunista uralom alatti Magyarországra hasonlít, és nem Orbán Viktor Magyarországára.

„A példák végtelenek, de a lényeg, hogy Magyarország, amely állítólag az orbáni diktatúra terhe alatt nyög, sokkal nagyobb szabadságot élvez, mint azok az országok, amelyek médiája és vezetői elnyomónak ítélik" – véli Rod Dreher.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. március 28. 15:17
Magyarországon abszolút szólás-, vélemény- és sajtószabadság van, s nincs is semmiféle példa arra, hogy állami és hatósági beavatkozás történt volna. Ugyanakkor, a nagy hálózatok és a médiafórumok tulajdonosai és szerkesztőségei rendszeresen terrorizálják és "nevelik" az olvasókat, ami gyakran végleges kitiltást is jelenthet. Egyébként az elektronikus médiában már a szerkesztés jellege is erőszakos és főleg a reklám céljait szolgálja.
egy genetikusanalattvaló
2024. március 28. 12:50
Az itt tobzódó útszéli stílusú trollok soha nem fogják megérteni, hogy az itt olvasható eszement tobzódásuk csak megerősít bennünket, hogy a moslékos összefosókra soha se szavazzon normális ember.
gilou-au-clavier
2024. március 28. 12:08
Mondja fideszállam fizetett csicskája... Dreherezés az új weyerbélázás... A fidesszartól minden kitelik fosnyikországban.
II.baljoska61
2024. március 28. 11:40
Vajon mennyi adóforintba kerülhetett ez a vélemény? Mindig csak Orbán fizetési listáján szereplőktől idéztek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!