Megszólalt Putyin a terrortámadás után, súlyos megtorlást ígért

2024. március 23. 16:26

„Nekik nincs jövőjük” – mondta az orosz államfő az elkövetőkről.

2024. március 23. 16:26
Putyin

Nyitókép: SERGEI GUNEYEV/AFP

 

A péntek esti moszkvai terrortámadás után szigorítanak a terrorvédelmi intézkedéseken – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a szombat délutáni beszédében. Hozzátette, hogy az elkövetőknek, akik ezt a „barbár támadást” végrehajtották, „nincs jövőjük”. Az államfő március 24-ét nemzeti gyásznappá nyilvánította. 

A véres, barbár terrorcselekmény kapcsán fordulok önökhöz, amelynek több tucat békés, ártatlan ember volt az áldozata. Honfitársaink, köztük gyerekek, tizenévesek, nők” – fogalmazott Putyin. Hozzátette, hogy Crocus City Hall kulturális központban elkövetett bűncselekmény minden elkövetője, szervezője és megrendelője el fogja nyerni büntetését.

Terroristáknak, gyilkosoknak, alantas embereknek, akiknek nincs nemzetiségük, és nem lehet irigylésre méltó sorsuk, rájuk a megtorlás és a feledés vár. Nekik nincs jövőjük.”

Azonosítunk és meg fogunk büntetni mindenkit, aki a terroristák háta mögött áll, aki előkészítette ezt az atrocitást. Ez Oroszországra, népünkre mért csapás” – mondta Putyin. 

Azóta kiderült, hogy a bűnüldöző szervek 11 embert vettek őrizetbe, akiknek köze lehet a támadáshoz. Az egyik gyanúsított terroristát ki is hallgatták, aki hátborzongató információkat osztott meg a terrorcselekménnyel kapcsolatban. 

A teljes beszéd eredeti nyelven itt tekinthető meg: 

 

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. március 24. 07:35
Hobby024 2024. március 24. 06:09 --- Szerintem egyértelmű, hogy kiről beszélek! Feltéve, de meg nem engedve, mennyiben mentesíti ezt Putyint a felelősség alól? Semennyiben! Nyomorult szovjet kommunista, KGB-s, háborús bűnös, egyszóval; gyilkos!
Hobby024
2024. március 24. 06:09
"Összeugrik az ember gyomra a KGB-stől". Hirosima, Nagaszaki, Vietnam, Irak, Arab tavasz, Afganisztán, Jugoszlávia. A teljesség igénye nélkül, mert nem lenne elég az 1000 karakter. Irakban 2hét alatt több volt a civil áldozat, mint Ukrajnában 2 év alatt. Folyamatos háborúk kirobbantása, hogy menjen a fegyverbiznisz. Az ukrán termőföldek, energiaszektor, élelmiszeripar, nyersanyag kitermelés leuralása. A világ csendőrének, a demokrácia dicső, és igaz harcosának szerepe, akitől több háborút senki nem robbantott ki a 2. világháború óta. Csaknem róluk beszélsz?
kerek-a-perec
2024. március 23. 22:55
„A véres, barbár terrorcselekmény kapcsán fordulok önökhöz, amelynek több tucat békés, ártatlan ember volt az áldozata. Honfitársaink, köztük gyerekek, tizenévesek, nők” – fogalmazott Putyin. A ruszkik által Ukrajnába elkövetett terrortámadás áldozatairól a budapesti orosz nagykövetség épülete előtt mikor lesz megemlékezés? Csak kérdezem. Az Európai Parlament Oroszországot a terrorizmus szponzorának nyilvánította. Oroszország háborús bűnöket követ el, és a „terrorizmus eszközeit” használja Ukrajnába! Putyint körözi az international rendőrség! Putyin egy körözött személy Ukrajnába több ízben elkövetett terrorcselekményei miatt! Dutyiba vele!
HunCsz
2024. március 23. 22:26
Ez minimum mondjuk a tetű budanov miért rontja még a levegőt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!