Korrupcióról beszélnek a lengyelek, a Molt is belekeverték

2024. február 01. 10:36

Vizsgálják az Orlen-Lotus fúziót Lengyelországban, az egyik parlamenti képviselő szerint kell lennie korrupt mechanizmusnak az ügyben, amely a Molt is érinti.

2024. február 01. 10:36

Mérlegelni fogják Lengyelországban, hogy visszafordítható-e az Orlen-Lotus fúzió, amely többek között 417 Lotus-benzinkút Molnak történt eladásával függ össze – jelentette ki a Rzeczpospolita tudósítása alapján Michal Szczerba, a KO parlamenti képviselője, aki úgy véli, a korrupció is szerepet játszhatott a megállapodásban.

Ebben az ügyben kell lennie valamilyen korrupt mechanizmusnak

– szögezte le a politikus, hozzátéve, gyanús volt az egyesítéssel kapcsolatos sietség és nyomás. Megjegyezte, a „Gazpromhoz kötődő Mol” elnökét már korábban is vádolták korrupcióval.

Szczerba a horvát ítéletre utalt, ám azt nem tette hozzá, hogy Horvátország sorozatban figyelmen kívül hagyott három független nemzetközi bírósági ítéletet, melyek szerint megalapozatlan a Hernádi Zsolt elleni eljárás.

A magyar Központi Nyomozó Főügyészség még 2011-ben rendelt el nyomozást a vesztegetési ügyben, ám megállapította, hogy a Mol részéről nem valósult meg bűncselekmény, ezért a nyomozást megszüntette, a magyar bíróság pedig megtagadta a horvát ügyészség által kiadott elfogatóparancs végrehajtását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. február 01. 15:23
Naná, hogy korrupció volt ha nem volt benne Kajli
polárüveg
2024. február 01. 15:08
Vajon ezt a csereügyletet más multi, pl. a Shell vonatkozásában korrupcióznák? Azért emlékezzünk a korábbi Orlen-Mol piaci megállapodásokra, mert voltak ilyenek. Cseh piac? Együttműködés jobb, mint a harc...
bagoly-29
2024. február 01. 13:54
Hát a magyar-lengyel barátság fel van függesztve, hiszen a polákok bolondokháza került hatalomra!
pollip
2024. február 01. 11:49
Saját magából indult ki a lengyel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!