Bolondok napja: április 1-től legális lehet a kannabisz a németeknél

2024. február 08. 08:22

Ez a német egészségügyi miniszter régi álma.

2024. február 08. 08:22
null

Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter eddig is nagy szószólója volt a kannabisz legalizációjának, most azonban úgy tűnik a ZDF szerint, hogy valóra válhat az álma, ugyanis a megjelent hírek szerint Németországban áprilistól dekriminalizálhatják a kábítószert. A tárcavezető szerint a jövőben rekreációs célra lehetne 18 éves kor felett, kis mennyiségben termeszteni és fogyasztani a marihuánát. A tervezet része, hogy kikerülne az anyag a kábítószertörvény hatálya alól, ahol jelenleg például a heroinnal együtt szerepel és

18 éves kor felett engedélyeznék 25 gramm kannabisz birtoklását. 

Bár kereskedni tilos lenne vele április után is, azonban létrehoznának úgynevezet kannabisz-klubokat is, ahol a tagok közösen termeszthetnének és egymásnak adhatnák a kábító hatású anyagot. A téma annyira megosztó, hogy nemcsak az ellenzéki CDU és a CSU is ellenezte, de még a német kormányt alakító koalíciós felek között sem volt meg a közös álláspont. A német parlament februárban szavazhat a tervezetről, azonban a Bundestag mellett a Bundesrat támogatására is szükség van. 

Lauterbach amúgy azzal érvel a legalizáció mellett, hogy sokan így is kábítószereznek és jobb lenne, ha adalékanyag nélküli, „megfelelő minőségű” terméket használhatnának. 

Nyitókép: Cecilia SANCHEZ / AFP

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. február 08. 13:57
Az úgy tejesen jó lesz, 250km/h -val az autópályán, betépve.
Spiritmonger
2024. február 08. 13:30
Nem kötelező kábszizni. Aki füvezni akar, azt éppen ezért nem kell baszogatni. Senkinek se lesz rosszabb, ha az egységsugarú jómunkásember elpöfékel egy spanglit. Sőt, adóbevételt generál a legális motyó.
urban63
2024. február 08. 13:00
Akkor most bedrogozzák az egész EU-t az áru szabadon mozgása cím szó alatt?
Banned310
2024. február 08. 11:28
HELYES
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!