Traktorokon érkezik a józanság Berlinbe

2024. január 16. 18:46

Ismét felerősödtek azok a hangok is, amelyek az AfD betiltását követelik.

2024. január 16. 18:46
Kaszab Zoltán
vasarnap.hu

„Persze amit a kabinet tesz, meg is látszik a népszerűségi mutatókon. A három kormánypárt ma nemhogy többséget nem szerzene, de még a 30%-ot is alig érné el egy választáson. Ehhez képest a legnagyobb ellenzéki párt, a CDU 30%-nál is többet szerezne és csúcson van a rendszerkritikus AfD támogatotsága is, amelyre a németek 23%-a szavazna országosan. Több keleti tartományban ugyanakkor – ameyek közül háromban szeptemberben választások lesznek – az AfD már toronymagasan a legnépszerűbb párt, Thüringiában 36%-on áll, szemben a második helyezett CDU 20%-ával. És mi erre a jelzőlámpa koalíció válasza?

A jobb kormányzás, az emberek problémáinak megoldása helyett elkezdtek a szélsőjobboldali veszéllyel riogatni.

Ismét felerősödtek azok a hangok is, amelyek az AfD betiltását követelik. Nekünk, magyaroknak ismerős lehet ez a reakció. A már vergődő, népszerűsége mélypontján lévő Gyurcsány-kormány hasonló trükkel próbálta elterelni a figyelmet a vesszőfutásáról 2010 előtt. Persze a magyarok átláttak a szitán és a lejtmenet vége 2010-ben egy megsemmisítő választási vereség lett. Hasonló sors kell, hogy várjon a német baloldali koalícióra is, hiszen egy demokráciában mégiscsak a nép az úr. Ebből a szempontból valóban próbatétel előtt áll a német demokrácia: hogy biztosítják-e még a szabad választás lehetőségét mindenkinek?”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: CARSTEN KOALL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukasmacska
2024. január 17. 13:10
Nincsenek problémák. Vannak, de jelentéktelenek, megoldjuk. Vannak, de a szélsőjobb jelentősen felfújja ezeket. A probléma tulajdonképpen csak azért probléma, mert a választók egy része szélsőséges. Tiltsuk be a szélsőséges pártot/pártokat, és akkor megszűnik a szélsőségekre szavazás és a szélsőség is. És a probléma is. Az, hogy ki a szélsőséges, azt mi mondjuk meg.
templar62
2024. január 17. 08:58
Noch nicht besssarrrrren .
zsolt196969
2024. január 17. 05:19
Hol vagytok DK pöcsök ébresztő?!?!??!? Hiányzik sok szakértő vélemény. Az Orbán a hibás például. Meg lop. Meg hogy diktatúra van. Az a baj buták vagytok. Nem picit nagyon. Hogy egy nagy magyart idézzek a húgyos Fletot
Nasi12
2024. január 16. 22:41
A józan paraszti ész ott sem veszett ki. Mert alapja a természet közeliség. Nem kávéházi agyamentség. Kevés LMBTQ parasztról hallani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!