Fényárba borult Bécs belvárosa az antiszemitizmus és terrorizmus elleni tüntetés jeleként (VIDEÓ)

2023. november 02. 21:48

„Itt nincs semmiféle szövegkörnyezet, a legkegyetlenebb bűncselekményekről volt szó” – fogalmazott Oskar Deutsch, a bécsi zsidó közösség elnöke.

2023. november 02. 21:48

Fényárba borult csütörtökön este Bécs belvárosában a Heldenplatz az antiszemitizmus, terrorizmus, erőszak és gyűlölet elleni tüntetés, valamint a radikális iszlamista Hamász által elhurcolt túszok szabadon engedése iránti követelések jeleként.

A szervezők szerint több mint 20 ezren vettek részt a megmozduláson, a rendőrség ugyanakkor nem említett erre vonatkozó adatokat. A tüntetésen nem történtek incidensek. A beszédpódium mellett 220 üres szék állt, amelyek a szélsőségesek által elhurcolt embereket szimbolizálták, akik képeit kivetítették a Hofburg egyik szárnyának falára.

A rendezvény társszervezője Daniel Landau az esetleges zavaróakciók, illetve merényletektől való félelmek kapcsán kijelentette, hogy a terrorizmus nem arathat győzelmet. 

Nem fog győzni. Soha” 

– hangsúlyozta.

Oskar Deutsch, a bécsi zsidó közösség elnöke a Hamász Izrael elleni október 7-i támadását a New York-i Világkereskedelmi Központtal szembeni 2001. szeptember 11-i terrortámadással, valamint a Párizsban 2015 novemberében és a Charlie Hebdo szatirikus hetilap ellen 2015 januárjában elkövetett merényletekkel hasonlította össze. Hangsúlyozta, hogy ez volt 

„a legkegyetlenebb zsidók elleni mészárlás, amelyet a világ 1945-öt követően látott”. 

„Itt nincs semmiféle szövegkörnyezet, a legkegyetlenebb bűncselekményekről volt szó” – tette hozzá.  „Mindannyiunk feladata, minden egyes emberé ezen a világon, hogy sürgessék a túszok szabadon engedését" – mondta.

Az eseményről készült felvételt itt tekinthetik meg:

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2023. november 03. 12:34
A Ny-Európában élő palesztinok mikor tüntettek a Hamas, Hezbollah, Izisz ellen ? Ha ez eddig nem történt volna meg, akkor miért mondják, hogy ők nem azonosak és nem szimpatizálnak az emlitett terrorszervezetekkel ?
MaBaker
2023. november 03. 09:28
Ilyenkor Írná Bayer Zsoca, hogy a Z generációs agyhalottak, akiket a telefonjukkal is helyettesíthetni lehetne. Jja, mégsem, mert ezek filoszemiták...
Lisa
2023. november 03. 08:08
Most tüntetnek, de amikor a 13-17 éves lányokat erőszakolják, ölik a vendégeik, akkor kussolnak!
Uztu
2023. november 03. 07:46
Muszlimok is szemiták csaxólok. Nagyobbak mint a zsidók Ti cionismusra gondoltatok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!