Donald Tuskék is tovább fegyvereznék Lengyelországot

2023. november 02. 16:26

Tomasz Siemoniak egykori lengyel védelmi miniszter nem akarja, hogy megbízhatatlan szövetségesnek tartsák Varsót.

2023. november 02. 16:26
Armed Forces Day parade

Ha végül Donald Tusk vezette koalíciós kormány jut hatalomra Lengyelországban akkor sem fognak végrehajtani jelentős változásokat a védelmi beszerzések és kiadások tekintetében – nyilatkozta a Politiconak Tomasz Siemoniak egykori lengyel védelmi miniszter, akit most is poszt várományosaként tartanak számon. 

„Nem fogunk felmondani egyetlen szerződést sem.

Nem akarjuk, hogy szövetségeseink kiszámíthatatlannak tekintsék Lengyelországot – mondta Siemoniak. Donald Tusk még nem nyilatkozott a védelmi tárca tekintetében, de hozzáteszik, hogy Siemoniak nézeteit a koalíció többi pártja is osztja –  tette hozzá a Politico. 

Siemoniak korábban viszont még arról beszélt, szerinte túl sok katona van a lengyel hadseregben az ország lakosságához képest. A politikus szerint a konzervatív kormány tervei, miszerint egy 300 ezer fős hadsereget állít fel „irreálisak”, Lengyelország csökkenő népessége miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Wojtek Radwanski / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2023. november 02. 18:50
Ilyen fegyverkezés mellett akkor nincs szükség amerikai csapatokra? Biztos, hogy a lengyelek képesek megvédeni Európát az olcsó kínai cipők inváziójától?
nemecsekerno_007
2023. november 02. 17:21
Nekik még kommunistából is patrióta jutott.
Tommaso
2023. november 02. 17:15
orbánék már elárultak mindent és mindenkit!
KBA98
2023. november 02. 16:58
A lengyelek már elárultak mindent és mindenkit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!