A nyugati külügyminiszter nem bánja, hogy Magyarország kizárását követelte az Európa Unióból

2023. november 20. 10:58

A 74 évesen búcsúzó Jean Asselborn egyáltalán nem bánja, hogy Luxemburg külügyminisztereként többször is élesen kritizálta a magyar kormányt, és azt remélte, hogy Magyarországot kizárják az EU-ból, vagy minimum nem kapja meg a neki járó uniós forrásokat.

2023. november 20. 10:58
null

Egyáltalán nem bánta meg Jean Asselborn, hogy 2016-ban nyilvánosan is Magyarország kizárását szorgalmazta az Európai Unióból – ezt maga a búcsúzó luxemburgi külügyminiszter árulta el a Der Spiegelnek adott interjújában. A 74 éves politikus távozása után egyébként Szijjártó Péter lett az Európai Unió leghosszabb ideje hivatalban lévő külügyminisztere. Asselborn azt mondta magyar kollégájáról, hogy

semmiben nem értettek egyet, de normálisan kommunikáltak egymással.

A luxemburgi tárcavezető számtalan alkalommal kritizálta a magyar kormányt. Mondta azt is, hogy nem akar az EU-hoz tartozni, az afgán menekültek befogadására szólított fel, reménykedett, hogy Magyarország nem kapja meg a neki járó uniós forrásokat, sőt, azt is állította, hogy Orbán Viktor nem való Európába.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/John Thys

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2023. november 20. 20:19
senkit nem érdekel ez az ostoba seggszülött. kurvára semmi köze mi történik Magyarországon. Most elvonulhat felfordulni.
tapir32
2023. november 20. 18:28
A balliberális eszmék az Alzheimer-kórhoz hasonló módon leépítik az agyat!
Lajoss
2023. november 20. 18:16
A magyar pártállam nem EU-konform.
alexandrosz-2
2023. november 20. 18:12
Ezt a rohadék adócsaló gecit régen pofán kellett volna baszni. Egy boldogabb korban párbajban metélték volna ki a hazug nyelvét a rusnya pofájából!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!