Dmitro Kuleba: Ukrajna megvédi a balti államokat, ha csatlakozik a NATO-hoz

2023. június 22. 20:48

„Azon az úton haladunk, amelyen az elnök kezdettől fogva dolgozott, hogy gyorsan megkapjuk a jelölt státuszt” – fogalmazott az ukrán külügyminiszter.

2023. június 22. 20:48
null

Június 21-22-én London adott  otthont az Ukrajna helyreállításával kapcsolatos konferenciának, egy nemzetközi kezdeményezésnek, amelynek célja, hogy forrásokat gyűjtsön a partnerektől Ukrajna újjáépítéséhez. Ennek során a Suspilne beszélt Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszterrel a háború utáni újjáépítésről, a partnerekkel folytatott kommunikációról, az új fegyverszállításokról és a szövetségesek támogatásáról Ukrajna NATO-hoz való csatlakozásának ügyében.

Ukrajna megvédi a balti államokat, ha egyszer csatlakozik a NATO-hoz

– mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Suspilne című lapnak adott interjúban. Kuleba elszólása azért is érdekes, mert Olaf Scholz német kancellár nemrég hosszú távú biztonsági garanciákat ígért Ukrajnának, de elutasította Kijev NATO-szövetséghez való csatlakozást.

„Azon az úton haladunk, amelyen az elnök kezdettől fogva dolgozott, hogy gyorsan megkapjuk a jelölt státuszt, majd a többéves folyamat helyett gyorsan átlépjünk a tagság tárgyalási szakaszába” – fogalmazott az ukrán külügyminiszter.

 

***

Nyitókép: Oleksandr Gimanov / AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2023. június 23. 18:32
Csak a békekötés után lehet NATO tag Ukrajna.
Robert69
2023. június 23. 12:41
Előb talán magát kellene tudnia megvédeni.....mondjuk ......ha a jelenlegi helyzetet nézzük az nem túl biztató a Balti tagállamoknak, hogy éppen ukrajna akarja őket megvédeni............
LipcsiSzopato
2023. június 23. 10:16
KALABÁCSI!!!!!! VÉDD TE A KURVA ANYÁDAT!!!!! egyébként a lipcsi LMBTQORCS+1 baltikumért nem kár. úgy is gyenderkorcsok lettek! szaporodásra fennmaradásra képtelenek ...
nuknuk
2023. június 23. 09:59
Minden ukrán született hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!