Economist: Új migrációs válság van kirobbanóban Európában

2022. november 19. 11:35

Az ukrán menekültek megsegítése népszerű a nyugati lakosság körében, de az afrikaiakhoz, ázsiaiakhoz már korántsem ennyire nyitott a hozzáállás – olvasható a londoni lap cikkében.

2022. november 19. 11:35
null

Az Economist szerint egy új migrációs válság van kirobbanóban Európában. Az utóbbi időben megugrott az illegális migránsok száma az Európai Unióban: az év eleje óta

az unió illetékesei több mint 280 ezer illegális határátlépőt regisztráltak, ami 77 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A legfrissebb – rendelkezésre álló – adatok szerint csak augusztusban mintegy 84 500 menedékkérelmet nyújtottak be az unió országaiba.

A cikk szerint a válság újraéledése két gondot vet fel: az ukrán menekültek megsegítése népszerű a nyugati lakosság körében, de az afrikaiakhoz, ázsiaiakhoz már korántsem ennyire kedvező a hozzáállás. A populisták előretörtek – olvasható az Economist írásában. A másik nehézség, hogy teljes zűrzavar van a menedékpolitikában. „A déliek tehermegosztást követelnek a többiektől, az északiak erre csak önkéntes alapon hajlandók, ám az nem vált be. Ez pedig felemésztette a bizalmat” – fogalmaz a szerző.

Nyitófotó: MTI/ EPA/ EFE/ Angel Medina

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2022. november 20. 06:32
"Az ukrán menekültek megsegítése népszerű a nyugati lakosság körében, de az afrikaiakhoz, ázsiaiakhoz már korántsem ennyire nyitott a hozzáállás ..." Nocsak, ezek szerint a "nyugati lakosság" is rasszista? Mint mi voltunk márciusban? Amúgy a megfejtés egyszerű: Az ukránok tényleg MENEKÜLTek. (Legalábbis többségben.) Az "afrikaiak, ázsiaiak" nem. Ennyike.
Langyos hurkazsír
2022. november 19. 17:10
Vazze, azt hittem Nutella reklám.
nempolitizálok
2022. november 19. 16:46
Az osztrákok már meggondolták magukat, mégsem OK a néger és a muszlim. Persze az osztrákok legalább a te is járj ilyen szerencsétlenül erőltetése helyett rájöttek, a magyar határt kell megvédeni.
zuriktodor
2022. november 19. 16:24
Csupa mérnök, orvos, matematikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!