Nem lesz fasizmus Olaszországban az olasz baloldali politikus szerint

2022. szeptember 29. 08:56

Matteo Renzi szerint „totális fake news”, hogy Meloni veszélyt jelentene az olasz demokráciára.

2022. szeptember 29. 08:56
null

„A demokrácia nincs veszélyben, és a fasizmus nem fog visszatérni Olaszországba”mondta a CNN-nek adott interjújában Matteo Renzi volt miniszterelnök.

Matteo Renzi a beszélgetésben kommentálta a szeptember 25-i előrehozott olaszországi választás eredményét, amelyet a Giorgia Meloni által irányított Olasz Testvérek által vezetett jobboldali koalíció nyert 44%-kal.

„Személy szerint Giorgia Meloni ellen voltam. Együtt nőttünk fel a politikában, de mindig is riválisok voltunk és leszünk is” – mondta Renzi. Ennek ellenére a szenátor világossá tette, hogy Meloni győzelme nem jelent kockázatot az olasz demokráciára vagy a nyugati szövetségre. „Ő a riválisom, továbbra is harcolni fogunk egymással, de

Olaszországban nem áll fenn a fasizmus veszélye. Ez totális fake news”

– mondta a CNN-nek. Az olaszok 600 parlamenti képviselőt választottak, akik október 13-án üléseznek először. Sergio Mattarella elnök arra készül, hogy felkérje az új miniszterelnököt a kormányalakításra.

Nyitókép: ELIANO IMPERATO / CONTROLUCE VIA AFP

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2022. szeptember 29. 18:57
Jé, egy lipsi, aki veszít a választáson, és nem áll neki azonnal dittatúrázni. Megpróbálnám elképzelni ezt a mi ellenzékünkkel, de nem sikerül.
fado
2022. szeptember 29. 12:28
Nem lesz fasizmus Olaszországban az olasz baloldali politikus szerint Kár. Hisz a mai európai liberális demokrácia egy foss
Jajdejónekünk
2022. szeptember 29. 11:32
"A demokrácia nincs veszélyben, és a fasizmus nem fog visszatérni Olaszországba” Most nem, mert most a jobboldal nyert. A balosok alatt áll fenn a fenti veszély.
Európai téridő
2022. szeptember 29. 10:50
"Matteo Renzi szerint „totális fake news”, hogy Meloni veszélyt jelentene az olasz demokráciára." - A "vergődő", szegény Firenzének még a világhírű műemlékek helyreállítására szükséges carrarai márvány is qrvadrága. Van olyan híres éőítmén, amelybe nem mehet a turista, mert félnek, hogy rájuk dől a hóbelevanc. A "visszacsinált" villamoshálózat is lassabban épül, mint a budapesti sárga, kék és zöld metró épült volt. Tehát ő aztán tudja, hogy merre van az amarra valójában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!