Lengyel lap: Beata Szydlo kiállt Magyarország és Lengyelország mellett Brüsszelben

2022. szeptember 15. 11:31

Erős kérdéseket fogalmazott meg felszólalásában Lengyelország volt miniszterelnöke.

2022. szeptember 15. 11:31
null

„Az Európai Uniónak támogatnia kell a demokráciát és a jogállamiságot. De ezeket a szavakat elsősorban liberális és szocialista frakciók, a német és francia politikusok mondják, akik a törvény, a jogállamiság és a demokrácia állítólagos megsértésére hivatkoznak Lengyelországban vagy Magyarországon” – idézte Beata Szydlo Európai Parlamentben elhangzott felszólalását a Wpolityce című lengyel lap.

„Milyennek is kellene lennie ennek a demokráciának?” – tette fel a kérdést Szydlo. „Olyan demokráciának kell lennie, mint amilyennek Németország akarja? Hogy fogadjam Weber elnök szavait, aki Donald Tusk támogatásáról beszél, és így avatkozik bele a lengyelországi választási kampányba?” – idézte fel az EP-képviselő. 

„Olyan demokráciának kell lennie, amely tiszteletben tartja a tagállamok polgárainak politikai döntéseit?

Arról a jogállamiságról van szó, amely tiszteletben tartja az egyes tagállamok alkotmányait és elveinket, szerződéseinket?” – feszegette a vitatott témát Szydlo.

„Ez jó Németországnak, Franciaországnak vagy a gazdagabb embereknek, akik rá akarják erőltetni a világról és Európáról alkotott víziójukat másokra?” – fogalmazott Lengyelország volt miniszterelnöke, a jelenleg EP-képviselőként dolgozó Beata Szydlo. 

Kapcsolódó:

Magyarul állt ki hazánk mellett egy szlovák EP-képviselő 
„Együtt fogunk harcolni a brüsszeli centralista bürokraták ellen. Magyarország és Szlovákia, és lesznek más államok is” – fogalmazott Miroslav Radačovský.
Bővebben...

Nyitókép: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2022. szeptember 15. 16:07
Krácia! Új, kísérleti fázisban lévő politikai álláspont, amit most próbálnak mindenkire ráerőltetni. Demó Krácia.
Lajoss
2022. szeptember 15. 15:36
Még ő is..fantasztikus..:)
Scio
2022. szeptember 15. 14:37
„Milyennek is kellene lennie ennek a demokráciának?” . Hát , a mai nyugati "demokrácia" fő kritériumai a következők lehetnek: 1. Ne akarjon nemzetállam lenni... 2. Összes stratégiai közszolgáltató idegen kézben, garantált 6% profit, mint a csótány idejében, gyárak, repterek, autópályák, földek idegen kézen 3. Migrik letelepítve tömegével, ingyen segély 4. Szabad szerelem, nemre, korra, FAJRA való tekintet nélkül (ideértve zoofília, igény szerint egy kis nekrofíliával megspékelve ) 5. Homo-kosok, lesz-bikák szabad házassága, örökbefogadás engedélyezve 6. Ukiknak pénz, paripa, fegyver korlátlan szállítása, oroszok kitiltva Nagyjából, ennyi...
Gèbi
2022. szeptember 15. 14:18
Már mondtam, nem létezik olyan hogy demokrácia, csak és kizárólag elméletben. Nem megvalósítható mert ellentmond a fizika és a természet törvényeinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!