Zelenszkij szerint kulcsfontosságú döntés születhet csütörtökön

2022. június 23. 07:40

Az ukrán elnök maximális támogatást vár el az uniós tagállamoktól.

2022. június 23. 07:40
null

Volodimir Zelenszkij azt mondta, hogy kulcsfontosságú európai döntésre van kilátás csütörtök este, Ukrajna európai uniós jelöltségének várható jóváhagyása előtt, ahogy éjszakai beszédében a polgárokhoz fordult.

Tizenegy európai vezetővel beszélt annak érdekében, hogy pozitív döntés szülessen Ukrajna jelöltségéről. „Holnap folytatom a maratoni telefonbeszélgetések sorát” – számolt be az ukránoknak az elnök, aki elmondta, hogy maximális támogatást vár el a tagállamoktól. 

Zelenszkij köszönetet mondott továbbá Bulgária, Lettország, Görögország, Svédország, Észtország, Csehország, Belgium, Ausztria és Szlovénia vezetésének.

Ismert: az Európai Bizottság múlt pénteki pozitív ajánlása nyomán az EU vezetői ma döntenek arról, hogy megadják-e Ukrajnának a tagjelölt státuszt – írja a Guardian.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuper
2022. június 23. 12:42
Álmodik a nyomor! Meg lesz az szerintem 2234-ben! Hajrá!
airmax
2022. június 23. 10:27
Na így intézi a pénzbirodalom a sajtójával a világhisztit, amivel a céljait éri el...
Rocktoberi
2022. június 23. 10:04
Van annak egy diszkrét bája ha a koldus követelőzik. Az meg különösen érdekes lenne ha Ukrajnát mentesítenék a felvételi követelmények alól.
elfújta az ellenszél
2022. június 23. 09:35
Az EU-nak nincsenek meg a szükséges eszközei Ukrajna integrálására, ez bebizonyosodott már az elmúlt 8 év során Mit sem okulva még nagyobb gőzre kapcsolnak most. Ukrajna lesz a gigantomániás EU jéghegye, miközben rohan a sötétben a megsemmisülés felé. Kiemelkedő államférfiak alapították, idegbeteg háziassznyok küldik a mélybe ezt a jobb sorsra érdemes projektet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!