A fehérorosz külügyminiszter szerint az EU provokálja a mostani migránsválságot

2021. november 10. 19:57

Az Európai Unió a határ menti migrációs válság „kiprovokálásával” ürügyet teremtett a Minszk elleni újabb szankciók bevezetésére - jelentette ki Uladzimir Makej fehérorosz külügyminiszter szerdán Moszkvában.

2021. november 10. 19:57
null

A rendes évi külügyi egyeztetésen részt vevő diplomata kifejezte reményét, hogy Minszk és Moszkva „kölcsönösen támogatja” majd egymást a Fehéroroszország elleni „barátságtalan lépésekre” adandó közös válasz kérdésében.

Agyatlanok az európai politikusok, akik minden normát megsértenek

A fehérorosz külügyminiszter az orosz hivatali kollégájával, Szergej Lavrovval folytatott tárgyalásokat követő sajtótájékoztatóján „agyatlannak” nevezte egyes európai politikusok Fehéroroszországgal szembeni politikáját. Makej szerint „minden normát megsértett”, hogy 15 ezer katonát vezényeltek a lengyel-fehérorosz határra „síró nők és gyerekek ellen”.

Valamilyen oknál fogva a földközi-tengeri (migrációs) irány működik, a balkáni irány működik. Ott, mint tudjuk, a migránsok belépnek, és kiváltságokat, szükséges védelmet kapnak. Fehéroroszország valamiért a torokban elakadt szálkának bizonyult” – fogalmazott.

Csak rá akarják kenni a felelősséget Oroszországra, de az oroszok ártatlanok

Makej elvetette azt a feltételezést, hogy Oroszországnak köze lenne a migránsválsághoz és azt hangoztatta, hogy „soha senki nem kapott semmilyen utasítást az illegális migráció szervezésére”. Megítélése szerint az ilyen állításokra az Oroszországgal való szembenállás megindoklása céljából van szükség és a Fehéroroszország elleni nyugati fellépés távlati célpontja is Oroszország.

A fehérorosz külügyminiszter kijelentette, hogy Minszk, miként korábban is, abból indul ki, hogy „a Krím jelenleg orosz terület”.

Mint mondta, Moszkvát és Minszket aggasztja a NATO-nak az orosz-fehérorosz Szövetségi Állam határai közelében megnövelt katonai jelenléte, amit az észak-atlanti tömb figyelmen kívül hagy. Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy két, nukleáris eszközök hordozására is alkalmas Tu-22M3 típusú hadászati bombázó hajtott végre őrjáratot a fehérorosz légtérben, gyakorolva az együttműködést az orosz és a fehérorosz harcálláspontokkal.

(MTI)

Fotó: Yuri KOCHETKOV / POOL / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2021. november 11. 20:18
ha a feherorosz hatarorok lepnenek fel ellenuk hogy ne tudjanak kilepni onnan akkor meg Luka lenne a geci hogy siro noket meg gyerekeket kinoz
neociprióta
2021. november 11. 05:31
milyen kellemes arcok nemigaz???? övék a mennyek országa...LOL
C.Dömötör
2021. november 10. 22:15
Hálás köszönet, hogy a Mandiner nem követi a Belarusz őrületet, amely hirtelen felütötte a fejét, Fehéroroszország, úgy hívják. Nagy változásokra számíthatunk. Nem újdonság, régóta mondják, mint a WHO igazgatója, aki kétszer is elmondta, hogy a régi normalitáshoz nincs visszatérés. Vagy ahogy Klaus Schwab mondta, ez egy fikció, mármint a visszatérés a régi szép világunkhoz. New World Order. Egyre gyakrabban hallani. https://twitter.com/rosenbusch_/status/1455448480017784834 Itt látható, ahogy az egészségügyi dolgozók leadják az egyenruhákat, Perth (AU) a parlament előtt, tiltakozásul az oltáskötelezettségre. Hamburgban drótkerítés választja el, az oltottakat, az oltatlanaktól a Roncalli karácsonyi vásárnál. Mi jöhet ez után? Ne vásárolj oltatlannál? Lehet, hogy ezért volt a lengyel drótkerítés szétszedése, csak mi félreértettük.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. november 10. 21:30
Igen, az EU provokálja, míg a buzi kommunista fajtád meg helyben hasznot húz belőle...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!