Így foglalták el a tálibok az elnöki palotát

2021. augusztus 16. 11:20

Gáni vasárnap hagyta el Afganisztánt, és nem sokkal később a szélsőséges iszlamista tálib felkelők behatoltak Kabulba.

2021. augusztus 16. 11:20
null

„A tálibok győztek, így most már az ő felelősségük az ország vezetése, becsületének és létének megőrzése” – jelentette ki vasárnapi Facebook-posztjában Asraf Gáni afgán elnök, aki egyben megerősítette, hogy elhagyta az országot. 

A tálibok behatoltak az elnöki palotába is, erről videót az Al Jazeera közölt: 

Nyitókép: YouTube

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. augusztus 17. 04:04
A 20. század elején a németek gyarmatosították a pápuák lakta területeket. Először is katonai erővel leverték és beszüntették az emberevést, majd odaküldtek misszionáriusokat, akik intenzíven térítettek, köztük Molnár Máriát, akire nagyon büszkék lehetünk. (A második világháborúban aztán japán katonák (szövetség ide vagy oda) legyilkolták az általuk fellelhető összes misszionáriust). Mindenesetre az a kis sziget, ahol Molnár Mária tök egyedül lakott a pápua bennszülöttek között, a világháború után az amerikai hadsereg pihenőszigete lett, tehát a viszonyok olyannyira "paradicsomivá" váltak idővel. Ez meglehetősen tanulságos, és a kettő közti különbséget én abban látom, hogy anno még valóban "őseurópai keresztény" szempontok érvényesültek - legalábbis ezt a fentit szerintem kifejezetten sikertörténetként lehet elkönyvelni. Mára azonban a politikai vezetést átvették az "újeurópai nemkeresztények", és a saját akaratukat tolják rá az "őslakókra", vagyis Európában ránk, és rajtunk keresztül aztán másokra is. (Konkrét link: "A manusi missziót 1914-ben hozták létre, miután az előző évben a német kormányzat rendőrállomást hozott létre, hogy véget vessen a törzsek közötti harcoknak, illetve a kannibalizmusnak. Az első misszionáriusoknak, Doepkének és Kraft Hermann-nak tíz évet kellett várniuk, hogy az első embert megkeresztelhessék." https://hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_M%C3%A1ria_(misszion%C3%A1rius) ) Nehogy azt mondja valaki, hogy a pápua bennszülöttek simább eset voltak, mint Afganisztán. Nincs kifogás, és meg kell tudni, hogy száz év alatt mi a bánat változott.
Kanóc
2021. augusztus 17. 00:07
Impozáns társaság. A hazai ellenzék is erről álmodozik. Most képzeljük el Tordait, Jakabot, vagy Kunhalmi Ágnest ugyanebben a szerepben.... (Fletó az Apró villából követné az eseményeket, egy üveg tömény társaságában.)
amaurote
2021. augusztus 16. 18:28
ezek már modern tálibok lesznek. meglátják a mekit az utcán, bemennek hogy lerombolják, aztán rájönnek hogy a kapitalizmus finom XD
JakabB
2021. augusztus 16. 17:11
Kabul rózsáját hiányolom a képről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!